Nemzetközi foci sport

A West Ham az év egyik legizgalmasabb meccsét hozta össze a Liverpool otthonában

Ez is kevés volt a pontszerzéshez, megállíthatatlan a Klopp-együttes.

Amikor Georginio Wijnaldum fejesével a Premier League-et uraló Liverpool már a kilencedik percben megszerezte a vezetést, szinte biztosra vehettük, óriási csapás vár a West Hamre. A londoniak hetek óta pocsék formában futballoznak, január elseje óta mindössze két döntetlenre futotta az erejükből.

Aztán jött az újabb fejes, csakhogy ezt a vendégek hozták össze, nevezetesen Issa Diop (1–1). A mérkőzésnek 25-1-0-s győzelmi mutatóval nekifutó Liverpoolt az 54. percben érte újabb sokk: Pablo Fornals nagyszerű lövésével előnybe került a West Ham. Mindent elmond az erőviszonyokról, hogy a fogadóirodák tizenhétszeres pénzt kínáltak a vendégek sikerére. Aki rájuk fogadott, vesztett…

A Liverpool ugyanis turbó fokozatba kapcsolt, Mohamed Szalah és Sadio Mané is bevette Lukasz Fabianski kapuját (az előbbi méretes potyagól volt). Noha a „kalapácsosok” kétszer is egyenlíthettek volna a hajrában, a 3–2-es hazai diadal annyit jelent, hogy zsinórban a tizennyolcadik bajnoki győzelmét aratta a ’Pool, ami rekordbeállítás…

Premier League, 27. forduló

Liverpool–West Ham United 3–2 (1–1)

Kiemelt kép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images

Fabianski óriásit hibázott a második liverpooli gólnál

Majd jött Mané döntő csapása

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!