Nemzetközi foci

Joe Willock küldte a hideg zuhanyt Jürgen Klopp nyakába

A Premier League 33. fordulójában a Liverpool a Newcastle Unitedet fogadta az Anfield Roadon. A szombat kora délutáni mérkőzés 3. percében ki más, mint Mohamed Szalah szerzett vezetést a hazaiaknak. Ez, a fordulásból ballal szerzett bajnoki találata volt a 2020/2021-es évadban a 20..

Az egyiptomi támadó ezzel újabb lapot nyitott a liverpooli fotballtörténelemben, lévén eddig még a klub egyetlen labdarúgója sem mondhatta el magáról, hogy három egymást követő idényben is legalább 20 találatot szerzett volna. Robbie Fowler és Luis Suárez büszkélkedhet 2-2 évaddal.

Kapcsolódó
Mo Szalah újabb lapot nyitott a liverpooli történelemben
Olyat még senki nem csinált a liverpooli klub labdarúgói közül, mint az egyiptomi válogatott támadó.

Azonban az öröme nem lehetett teljes. Ugyanis hiába vezetett csapata a találkozó alatt mindvégig 1-0-ra, ha Marriner játékvezető négy percet hosszabbított, majd addig vezette a meccset, amíg Joe Willock ki nem egyenlített majd egy perccel a hosszabbítás lejárta után, a 94. perc 56. másodpercben.

Ráadásul két perccel előtte Callum Wilson gólját kezezés miatt a VAR segítségével vette el a játékvezető, így lett sima 2-0-ás hazai győzelem helyett 1-1 a végeredmény.

A hazaiak edzője, Jürgen Klopp magyarázott is rendesen. Feltételezhetően az iránt érdeklődött a negyedik játékvezetőnél, mi történt a 92. percben a meg nem adott gólnál, és indokolta, hogy Marriner spori a túlóra után is túlóráztatta csapatát, de nyilván hiába tette mindezt.

A Liverpool így újra csak egy pontra volt képes, és 54 pontjával egyelőre maradt a hatodik helyen, egyre messzebb kerül a Bajnokok Ligáját jelentő 1-4 hely valamelyikétől.

Olvasói sztorik