FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Eldönthetik a Schalke-játékosok, játszanak-e a hátralévő meccseken

A már biztos kieső Schalke játékosai a keddi szurkolói támadások miatt maguk dönthetik el, hogy pályára lépnek-e a német labdarúgó-bajnokság hátralévő négy fordulójában, írta az MTI.

Kapcsolódó

„El tudom fogadni, ha valaki nem akar a Schalkéban játszani a hátralévő négy meccsen” – mondta Peter Knäbel, a klub vezetőségének tagja. Hozzátette, négyszemközt beszélgetnek a futballistákkal, és felajánlják nekik a segítségüket.

A mindössze egy győzelemmel rendelkező sereghajtó kedden 1-0-ra kikapott az Arminia Bielefeld otthonában, ezzel vált biztossá a kiesése. Miután a csapat visszautazott Gelsenkirchenbe, a stadionnál a játékosok összetalálkoztak több száz szurkolóval, akik kérdőre vonták, megfenyegették őket, és a testi épségüket is veszélyeztették.

A hétszeres bajnok Schalke története során negyedik alkalommal esett ki a német élvonalból, legutóbb 1988-ban volt erre példa. Bajnokságot 1958 óta nem tudott nyerni a csapat, ám az elmúlt évtizedekben meghatározó együttese volt a Bundesligának, 2018-ban például a második helyen végzett.

A Schalkénak a mostani hétvégén nem lesz meccse, mivel Dárdai Pál vezetőedző együttese, a bennmaradásért küzdő Hertha koronavírusos esetek miatt karanténban van.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!