Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci

Dárdaiékra brutális taposómalom vár a bennmaradásért

Tizenhárom nap leforgása alatt öt mérkőzést játszik majd a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban, miután lejár a csapatra vonatkozó kéthetes karantén.

A klubon belül többen elkapták a koronavírust – maga a Dárdai is –, így a csapat három találkozóját el kellett halasztani.

Kapcsolódó
A Hertha nyáron leváltaná Dárdait
Ahhoz, hogy ne így legyen, nem veszíthet több pontot a csapata.

A liga csütörtökön hozta nyilvánosságra a meccsek új időpontjait, ezek szerint Mainzban május 3-án, a Freiburg ellen pedig május 6-án játszik a berlini együttes.

Az Arminia Bielefeldet május 9-én fogadja, míg az élvonaltól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én lép pályára a Hertha. A szezon utolsó előtti bajnokijára az 1. FC Köln ellen kerül sor május 15-én, majd következik az idényzáró május 22-én, a Hoffenheim otthonában.

A kiesés ellen küzdő fővárosiak jelenleg a 16., osztályozós helyen állnak a tabellán, négy pontra vannak a már bennmaradó pozíciót elfoglaló Bielefeldtől, amely azonban két mérkőzéssel többet játszott.

A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely május 3-tól egy kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik