Nemzetközi foci

Szalai majdnem 1200 percet várt a mostani góljára

CARMEN JASPERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
CARMEN JASPERSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szalai Ádám volt a Mainz hőse, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya szerezte a győztes gólt a Werder Bremen elleni Bundesliga-bajnokin.

Szalainak ez volt idénybeli első bajnoki gólja, és jobbkor nem is szerezhette volna, mivel a Mainz a kiesés elől menekül, és a brémai győzelem után öt pont az előnye a kiesőhelyen álló Köln, valamint a jelenlegi állás szerint osztályozóra kényszerülő Hertha előtt, igaz, Dárdai Pál csapata épp karanténban van, és egy találkozóval kevesebbet játszott.

Kapcsolódó
Dárdaiék ennél jobban nem szívhatták volna meg
Egyébként is gigászi harcot kell vívni a bennmaradásért, de a hajrá emberfeletti lesz.

A 33 éves csatár legutóbb 2019 decemberében volt eredményes a Bundesligában, akkor a Frankfurt ellen szerzett győztes gólt csereként beállva. Azóta a Transfermarkt adatai szerint 1194 perc pörgött le Szalai-gól nélkül a Bundesligában, de tegyük hozzá, hogy a támadó nagyon sokszor szállt be csereként, idén például a 15 bajnokijából hétszer volt kezdő.

A szezon ráadásul úgy indult, hogy nem is számítottak rá, rendre kimaradt a keretből, aztán átesett egy térdműtéten, majd a fordulópontot Bo Svensson edző januári érkezése jelentette. Azóta Szalai is egyre nagyobb szerephez jutott, ami a magyar válogatott szempontjából is fontos, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány sokszor elmondta már, hogy nála Szalai az egyik legfontosabb játékos.

Weitergehts 💪 1. FSV Mainz 05
➕3️⃣

Közzétette: Szalai Ádám – 2021. április 22., csütörtök

Olvasói sztorik