Nemzetközi foci bajnokok ligája

Pérez a Szuperligáról: Kritikus pillanatban vagyunk, és meg kellett mentenünk a futballt

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Egyelőre senki nem tudja megmondani, mi lesz az Európai Szuperligából, de az biztos, hogy forradalmi változást jelentene az európai futballban, ha az új sorozatot megalapító 12 csapat tényleg kilépne az UEFA által szervezett sorozatokból.

A Szuperliga elnöke Florentino Pérez, akitől nem állnak távol a merész húzások, a nagyravágyó tervek, hiszen az általa vezetett Real Madridnál éveken keresztül nyakra-főre igazolta a legnagyobb sztárokat, elfelejtve azt az alapvetést, hogy a nevek önmagukban még egyetlen meccset sem nyertek meg.

Kapcsolódó
„Mi tettük tönkre a futballt azzal, hogy két pofára zabáltuk”
Tizenkét renitens topklub megalakította az Európai Szuperligát, és most az a tervük, hogy a Bajnokok Ligája helyett a saját sorozatukban versenyeznek tovább a jövőben. Az UEFA és a nemzeti ligák egyelőre fenyegetőznek, de miről szól valójában a konfliktus?

Pérez azt mondta, a kluboknak lépniük kellett, mivel a koronavírus-járvány következtében nézők nélkül zajlottak a meccsek, ezáltal pedig komoly bevételtől estek el, és teljesen természetesnek érzi, hogy egy nagyszabású tervnek, amely hatalmas változásokat idézhet elő, vannak ellenzői.

A Real elnöke azt is hozzátette, a fiatal szurkolókat újra meg kell nyerni a sportág számára, mert BL ide vagy oda, rengeteg olyan meccs van, amely egyszerűen nem hozza lázba őket. Bezzeg a Szuperligát 12 olyan csapat alkotja, amelynek a világ minden pontján van rajongója.

Azért csináltuk meg a Szuperligát, mert kritikus pillanatban vagyunk, és meg kell mentenünk a futballt. Ha a Bajnokok Ligájában folytatjuk, akkor az érdeklődés folyamatosan csökkenni fog, és aztán egyszer csak véget ér az egész. Az új formátum, ami 2024-ben kerül bevezetésre, és amire az UEFA hétfőn bólintott rá, egészen abszurd. 2024-re mindannyian halottak leszünk, ha nincs változás

– nyilatkozta Pérez. Hozzátéve, az 1950-es években a BL elődjének, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának sem volt nagy támogatottsága, aztán mégis alapjaiban változtatta meg a futballt, amikor elindult.

Kapcsolódó

Pérez reagált az UEFA fenyegetésére is, amely szerint a klubokat hazájuk versengéseiből, illetve a nemzetközi kupákból is kitiltják, míg a Szuperligában érintett játékosok nem léphetnek pályára a világ- és Európa-bajnokságokon. Mint közölte, száz százalékig biztos benne, hogy ezek nem fognak megtörténni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik