Nemzetközi foci

Gulácsiékat kiesőjelölt verte, a Bayern viszont nyerni tudott

Lukas Schulze/Getty Images
Lukas Schulze/Getty Images

Az RB Leipzig 2-1-re kikapott a kiesőhelyen álló 1. FC Köln otthonában, a német labdarúgó-bajnokság harmincadik fordulójának keddi nyitómérkőzésén.

A hazaiak mindkét gólját a 43-szoros válogatott védő, Jonas Hector szerezte, amivel a Köln kilenc nyeretlen meccs után tudott ismét győzni a Bundesligában. A lipcsei csapat kapuját Gulácsi Péter védte, de Willi Orbán a kispadról nézte végig a meccset, a sérült Szoboszlai Dominik pedig keretben sem volt.

Ez a vereség azért is fáj az RB Leipzignek, mert a Bayern München viszont nyerni tudott a Leverkusen ellen 2-0-ra Choupo-Moting és Joshua Kimmich góljaival. A címvédő ezzel tízpontosra növelte előnyét a tabella élén Gulácsiékkal szemben 4 fordulóval a bajnokság vége előtt.

A Frankfurt együttese is nyerni tudott, így ideiglenesen a harmadik helyre lépett föl, de a Wolfsburg szerdán visszaveheti a pozíciót egy győzelemmel. A Schalke veresége pedig azt jelenti, hogy immár a matematikai esélyét is elveszítette a csapat, hogy a Bundesligában maradjon.

Eredmények – Bundesliga, 30. forduló

1. FC Köln-RB Leipzig 2-1 (0-0)
Bayern München-Bayer Leverkusen 2-0 (2-0)
Arminia Bielefeld-Schalke 04 1-0 (0-0)
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 2-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik