Nemzetközi foci

Dárdai: Nem sírok, nem panaszkodok

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Fegyelmezetten akarja végigcsinálni a kötelező karantént Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának a vezetőedzője, akiről csütörtökön derült ki, hogy koronavírusos. A magyar szakember otthonából tartott sajtótájékoztatót, melynek során beszámolt családjának egészségi állapotáról is, írja az MTI.

A feleségemet csúnyábban elkapta a betegség, mint engem, ő megszenvedi. Nekem csak a tagjaim fájnak, hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után. De nem sírok, nem panaszkodok, végigcsinálom ezt és kész

– jelentette ki a 45 éves tréner, majd így folytatta:

„Sosem gondoltam volna, hogy elkapom a koronavírust. Tavaly a junior csapatnál mindennap több száz gyerekkel találkoztam, mégsem fertőződtem meg, egészen mostanáig. Az edzőpályán tudtam meg, hogy pozitív lett a tesztem” – mesélte.

Kapcsolódó
Dárdaiék ennél jobban nem szívhatták volna meg
Egyébként is gigászi harcot kell vívni a bennmaradásért, de a hajrá emberfeletti lesz.

Dárdai Pál és stábja, valamint a teljes keret április 29-ig marad házi karanténban, és a csapat május 3-tól pótolja majd a szövetség által elhalasztott három bajnokiját.

„Naponta 15-ször telefonálok segédedzőmmel és barátommal, Andreas Neuendorffal, figyelem a játékosok online edzéseit, és velünk lakó fiamat, az U16-osoknál játszó Bencét nyugtatom, aki szintén nem hagyhatja el a házat” – mondta az edző, aki tízperces kerékpárútra lakik az Olimpiai Stadiontól.

Tulajdonképpen én csak vendég vagyok Németországban, de most igazán otthonosan érzem itt magam, nagyon kedvesek az emberek

– jelentette ki Dárdai, aki 1997 óta él Berlinben. „Sokan akarnak segíteni, bevásárolni vagy főzni nekünk, ennyit már meg sem tudnánk enni. Nagyon jólesik” – tette hozzá.

Kapcsolódó
Dárdai Pál koronavírusos, elkülönítés alatt a teljes csapat
Vasárnap fontos bajnoki következik a Bundesligában, a magyar edző helyett a sportigazgató készíti fel a játékosokat.

A csapat online tréningjeiről kifejtette, a futballisták futópadoznak, szobabicikliznek, erősítenek, és néhányuknak máris izomláza van. Akik – hozzá hasonlóan – kertes házban laknak, azok kinn labdával is gyakorolnak.

„Vannak rosszabb dolgok is az életben. A bajnokságban a kezünkben van a sorsunk, de most az a legfontosabb, hogy mindenki gyógyuljon meg, illetve maradjon egészséges” – összegzett Dárdai Pál.

A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.

Olvasói sztorik