Nemzetközi foci

A szívükhöz kapnak a kérők, ha megtudják, milyen fizetést kér Haaland

INA FASSBENDER / AFP / POOL
INA FASSBENDER / AFP / POOL

Szinte hihetetlen, de

Erling Haaland már hét tétmeccse nem szerzett gólt.

Kapcsolódó
A Liverpool csak riogatott, a Real és a City jutott BL-elődöntőbe
A Real Madrid simán, a Manchester City némi izgalmat követően lépett tovább az elődöntőbe. Előbbi csapatra a Chelsea, utóbbira a PSG vár majd.

Persze egy kisebb hullámvölgy bárkinél előfordulhat, és ez idő alatt pár gólpasszt azért kiosztott a norvég csatár, de most azért különösen feltűnő, milyen ipari mennyiségben termelte korábban a gólokat. Mindezek ellenére továbbra is állandó téma, hogy el akarják őt vinni a Borussia Dortmundból, a Real Madrid és a Barcelona, valamit angol klubok érdeklődéséről hallani. Ugyanakkor, ha igazak a Goal értesülései, akkor ijesztő lehet az a fizetés, amit Mino Raiola ki akar harcolni az általa képviselt játékosnak:

a lap úgy tudja, egy angol klubot már elijesztett Haaland évi 35 millió eurós fizetési igénye. Ez több, mint amennyit Cristiano Ronaldo kap a Juventustól.

Minderre jön még rá az, hogy a dortmundiak a 180 millió euró alatti ajánlatokat udvariasan visszautasítják. A Dortmundnál ugyanis úgy tartják, nekik nem kell kapkodniuk, Haaland még csak 20 éves és 2024-ig szól a szerződése.

Kapcsolódó
Súlyos eltiltás fenyegeti Zlatan Ibrahimovicot
Amennyiben bűnösnek találják, akár egymillió svéd korona összegű pénzbírsággal is sújthatják.

A BVB szerdán esett ki a Bajnokok Ligájából, miután hazai pályán is kikapott a Manchester Citytől. A bajnokságban sem teljesít túl acélosan, jelenleg csak az ötödik, 19 pont a hátránya az éllovas Bayern München mögött. A Német Kupában lehet valamennyire megmenteni a szezont, ott elődöntős a csapat, a másodosztályú Kiel lesz majd az ellenfele.

Erling Haaland a „gólínsége” ellenére 35 mérkőzésen 33 gólnál és 10 gólpassznál jár.

Olvasói sztorik