JONAS EKSTROMER / TT News Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Súlyos eltiltás fenyegeti Zlatan Ibrahimovicot

Komoly bajba kerülhet Zlatan Ibrahimovic, aki megsértette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szabályait azzal, hogy a Bethard fogadási cég résztulajdonosaként tért vissza a svéd válogatottba.

Kapcsolódó

A FIFA és az UEFA szabályzata kimondja, hogy olyan labdarúgók nem szerepelhetnek a versenyeiken, akik érdekeltek bármilyen fogadásokkal foglalkozó vállalkozásban.

A svéd Aftonbladet szerint azonban Ibrahimovic még mindig a máltai cég résztulajdonosa – ez pedig fegyelmi eljárást vonhat maga után.

A klasszis 2018-ban lett a cég arca, jelenleg az AC Milan futballozik, és visszatért a válogatottba is a világbajnoki selejtezőkre.

A FIFA etikai kódexe és az UEFA fegyelmi szabályai szerint a résztulajdon joga nem megengedett, így aztán előbbi szabályait azzal sértette meg, hogy márciusban visszatért a Grúzia elleni válogatott mérkőzésre, utóbbit azzal, hogy 2020 szeptemberében már játszott a Shamrock Rovers elleni Európa Liga-párharcban.

Ibrahimovicot – a FIFA előírásai szerint – akár egymillió svéd koronáig (százezer euróig) terjedő pénzbírsággal sújthatják, és legfeljebb három évre eltilthatják minden, futballal kapcsolatos tevékenységtől. 

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!