Twitter.com/AguilasDoradas
Nemzetközi foci sport

Végigpusztított a koronavírus a csapaton, hét játékossal állt ki a meccsre

Egészen szürreális történet: a kolumbiai futballbajnokságban az Águilas Doradas nevű csapatnak sérülések és koronavírus-fertőzés miatt mindössze hét bevethető játékosa maradt, de a szövetség nem ment bele a halasztásba, így le kellett játszania a Boyacá Chicó elleni találkozót. A hét játékosból kettő kapus volt, úgyhogy egyikük a mezőnyben játszott.

A meccs előtt az Águilas játékosai két molinót feltartva jelezték, hogy csak azért játszanak, nehogy szankció érje őket, az egyiken az állt: „Az élet az első”, a másikon pedig az, hogy „Tiszta játék”.

A négyes emberhátrány ellenére az Águilas 0-0-ra lehozta az első félidőt, majd az 57. percben kapitulált először, és ezt követően a Boyata Chicó még kétszer betalált. A meccs végül a 79. percben ért véget, Giovanny Martínez ugyanis megsérült, és ezzel a szükséges létszám alá csökkent az Águilás játékosainak száma.

A csapat a meccs után azt írta Twitter-oldalán:

Elvesztettük a meccset, de megnyerjük a csatát a koronavírus ellen. Nagyon büszkék vagyunk rátok, srácok!

A csapatból 16 játékos fertőződött meg a koronavírussal. Bár azt írtuk az elején, hogy szürreális a történet, de az NB I idei szezonjában is volt példa hasonlóra, az Újpest kétszer is halasztani próbált a koronavírus-fertőzések miatt, de az MTK és a Diósgyőr sem ment bele, a kék-fehérek 4-0-re győztek, míg a miskolciak játék nélkül kapták meg a három pontot, mert a lilák nem tudtak kiállni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!