Nemzetközi foci

A Manchester City kész bankot robbantani Haaland megszerzéséhez

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

A Manchester City sutba dobhatja átigazolási elvét és klubrekordot jelentő 100 millió font feletti összeget is fizethet egyetlen játékosért.

Erről Josep Guardiola vezetőedző nyilatkozott, amit a brit média egyértelmű jelzésnek vélt, hogy a City kész beszállni az Erling Braut Haalandért várható nyári átigazolási harcba. A Borussia Dortmund húszéves csatára 33 gólig jutott a jelenlegi idényben, amivel sokak figyelmét felkeltette, miközben a BVB-nek a Bajnokok Ligája-szereplés sem garantált a következő szezonban.

Kapcsolódó
Jöhet az őrült licitálás Erling Braut Haalandért
Sorban állnak a norvég csatárért Európa topcsapatai.

Az argentin Sergio Agüero hosszú, hűséges és főleg gólgazdag tíz év után idény végén távozik Manchesterből, így merült föl annak a lehetősége, hogy a helyére Haalandot nézte ki Guardiola.

Régebben a klubnak volt egy elhatározása, hogy nem fizet 100 millió fontot megközelítő vagy meghaladó összeget egyetlen játékosért. Talán a jövőben valami történni fog ezzel kapcsolatban, amennyiben elhatározás születik, hogy a vezetés szeretné fejleszteni a csapatot a következő öt-tíz évre

– mondta a City edzője hétfői sajtótájékoztatóján.

A City a legtöbbet költő európai klubok közé emelkedett az elmúlt évtizedben, az eddigi legmagasabb összeg, amit játékosért kiadott, a Rúben Diasért a Benficának szeptemberben kifizetett 64 millió font volt.

Olvasói sztorik