Nemzetközi foci

Jöhet az őrült licitálás Erling Braut Haalandért

DAX Images/NurPhoto via Getty Images
DAX Images/NurPhoto via Getty Images

A világ egyik legfelkapott focistájává vált Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund csatára.

A norvég támadó már a Salzburg játékosaként is kitűnt 27 meccsen lőtt 29 góljával, majd 18 millió fontért szerződött a BVB-be, ahol már 49 találatnál jár 49 tétmeccsen. Nem csoda, hogy számos klub kinézte magának és a beszámolók szerint 50 millió eurós kivásárlási árat állapítottak meg a szerződésében.

Kapcsolódó
Haaland már a nyáron klubot válthat
A csatár akár már néhány hónap után búcsút inthet Dortmundnak.

Ezt az összeget a Karim Benzema nélkül gyenge támadójátékot mutató Real Madrid készséggel kifizetni. A hír azóta is tartja magát, Zinedine Zidane szívesen látná a norvégot a csapatában, a legfrissebb hírek szerint pedig Haaland is a Realt választaná.

Eközben viszont az ősi rivális Barcelona is szeretné megszerezni a norvégot, a frissen megválasztott Joan Laporta elnök nem is titkolta, hogy ilyen vágyai vannak. A Marca kedden írt beszámolójában az áll, Lionel Messi lejáró szerződése mellett kérdéses, hogy a magas fizetésű Antoine Griezmann és Philippe Coutinho jövője is képlékeny, az eladásukkal felszabadulhatna a Haalandért indított kampány.

Hétfői fejlemény, hogy a Manchester City is bejelentette, hogy nyáron távozik a csapat ikonjává váló Segio Agüero, így aztán az angol listavezető is új csatárt keres majd magának. A dúsgazdag Manszúr sejk számára pedig nem lehet probléma 50 milliót letenni az asztalra, sőt Haaland igen magas fizetést is kaphatna, ráadásul édesapja is játszott a csapatban 2000 és 2003 között.

Kapcsolódó
Sergio Agüero elhagyja szezon végén a Manchester Cityt
Hivatalos bejelentést tett a klub.

Mellettük a városi rivális Manchester United is érdeklődik a csatár iránt, Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző pedig még a Moldénál dolgozott együtt Haalanddal.

Az ár tehát adott, de a szerződés feltételeit már Haaland szabhatja meg. Egy biztos, nyáron őrült verseny indul majd a norvég aláírásáért.

Olvasói sztorik