Marco BERTORELLO / AFP
Nemzetközi foci sport

Buffon odaszólt a csapattársának, eltiltották érte

Egymeccses eltiltást kapott istenkáromlásért Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának világbajnok kapusa. Az olasz szövetség sportbírósága kedden büntette meg a 43 éves hálóőrt, mert

december 19-én a Parma ellen 4-0-ra megnyert mérkőzés közben trágár kifejezésre ragadtatta magát.

A Juve kapusa a 80. percben odaszólt csapattársának, az azóta már a Genoában játszó Manolo Portanovának, és mondandójában istent gyalázó szavak is szerepeltek.

Buffon – aki februárban minden idők legjobb kapusa lett a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) – nem az első a Serie A-ban, aki hasonló vétségért bűnhődik: decemberben az AS Romát erősítő Bryan Cristante ugyancsak egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott istenkáromlásért, írja az MTI.

Kapcsolódó
Lewandowski sérülése: bekövetkezett a Bayern legnagyobb félelme
Jönnek a fontosabbnál fontosabb meccsek, de a bombaformában játszó csatár nem tud a csapatán segíteni.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!