Nemzetközi foci

„A világ legjobb játékosa kell ahhoz, hogy megverjük Andorrát”

Rafal Oleksiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images
Rafal Oleksiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images

Ahogy a magyar válogatott San Marinóban, úgy Lengyelország Andorra ellen hozta 3-0-val a kötelező győzelmet a világbajnoki selejtezősorozatban. Más kérdés, hogy a csapat teljesítményétől nem igazán voltak elájulva a lengyelek.

A világ legjobb játékosa kell ahhoz, hogy legyőzzük Andorrát

írta tudósításában a Sportwe Fakty utalva rá, hogy Robert Lewandowski két gólt szerzett a mérkőzésen.

Kapcsolódó
Ibrahimovic úgy adott gólpasszt, ahogy csak neki jut eszébe
Bulgáriában nyertek az olaszok, a németek egy góllal verték Romániát.

A cikkben azt is pedzegetik, hogy mindenki tudta, hogy Andorra nem támad majd, hanem a kapuja elé tömörülve próbálja megúszni minél nagyobb verés nélkül. Ezt pedig sikerrel meg is tették, amiért elismerés jár nekik, más kérdés, hogy a sportlap szerint ez nem annyira az andorraiak érdeme, hanem a lengyel válogatott gyengeségeire mutat rá.

Grzegorz Leto, a lengyel szövetség korábbi elnöke is  kritikus volt Paulo Sousa csapatával, azt mondta, ahhoz képest, hogy „pincérekkel játszottak”, nem volt meggyőző a játék. A győzelemnek természetesen örül.

Lengyelország aggodalmát tovább növeli, hogy bár sikerült elintézni, hogy a szigorú német szabályozások ellenére Lewandowski játszhasson Anglia ellen, a csatár az Andorra elleni mérkőzést sem játszotta végig és térdsérülés miatt kihagyja az Anglia elleni csoportrangadót.

Az I csoport állása

1. Anglia 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG és Lengyelország 4-4 (6-3), 4. Albánia 3, 5. Andorra 0 (0-4), 6. San Marino 0 (0-8)

Olvasói sztorik