Nemzetközi foci

Szívélyes fogadtatás a vb-selejtező előtt: maszkos fegyveresek akarták kirabolni a vendégcsapatot

Matthew Ashton / AMA / Getty Images
Matthew Ashton / AMA / Getty Images

Motoros, maszkot viselő fegyveresek akarták kirabolni a világbajnoki selejtezőre Haitire érkezett belize-i labdarúgó-válogatott tagjait, amikor a repülőtérről a szállodába utaztak busszal.

A bandát az sem zavarta, hogy a csapatot szállító járművet négy rendőr kíséri, végül velük tárgyaltak, és folytathatta útját a busz, így a rablást megúszták a futballisták, ugyanakkor a vendéglátás nem volt barátinak nevezhető.

A belize-iek jelezték, hogy a szállodájukat csak a csütörtöki világbajnoki selejtezőre és az előtte lévő edzésekre hagyják el, és akadt olyan szövetségi vezető is, aki szerint haza kellene utazniuk ilyen támadást követően, mert „csalódottságot és undort éreztek”.

Az egyik utas a Facebookra kitett egy fotót, amelyen látszik, hogy maszkot viselő fegyveresek állják körül a járművet. Deon McCauley csapatkapitány szerint egy pillanatig intenzív félelemben voltak.

A belize-i szövetség a támadásról értesítette a nemzetközi (FIFA), valamint a térségi (CONCACAF) szövetséget is. Az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség vb-selejtezői a héten rajtolnak.

Olvasói sztorik