Matthew Ashton / AMA / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Szívélyes fogadtatás a vb-selejtező előtt: maszkos fegyveresek akarták kirabolni a vendégcsapatot

Motoros, maszkot viselő fegyveresek akarták kirabolni a világbajnoki selejtezőre Haitire érkezett belize-i labdarúgó-válogatott tagjait, amikor a repülőtérről a szállodába utaztak busszal.

A bandát az sem zavarta, hogy a csapatot szállító járművet négy rendőr kíséri, végül velük tárgyaltak, és folytathatta útját a busz, így a rablást megúszták a futballisták, ugyanakkor a vendéglátás nem volt barátinak nevezhető.

A belize-iek jelezték, hogy a szállodájukat csak a csütörtöki világbajnoki selejtezőre és az előtte lévő edzésekre hagyják el, és akadt olyan szövetségi vezető is, aki szerint haza kellene utazniuk ilyen támadást követően, mert „csalódottságot és undort éreztek”.

Az egyik utas a Facebookra kitett egy fotót, amelyen látszik, hogy maszkot viselő fegyveresek állják körül a járművet. Deon McCauley csapatkapitány szerint egy pillanatig intenzív félelemben voltak.

A belize-i szövetség a támadásról értesítette a nemzetközi (FIFA), valamint a térségi (CONCACAF) szövetséget is. Az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség vb-selejtezői a héten rajtolnak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!