Nemzetközi foci

Focidrukkereken kísérleteznek a hollandok

ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE
ELMAR KREMSER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE

A hazai szurkolók fél óra alatt elkapkodták azt az 5000 jegyet, amelyet elsősorban kutatási célból ajánlottak fel a holland labdarúgó-válogatott jövő szombati, Lettország elleni világbajnoki selejtezőjére. A holland szövetség, amely a kormánnyal közösen végzi a kísérletet, örömét fejezte ki az óriási érdeklődés miatt, írja az MTI.

A meccsen azt próbálják majd modellezni a koronavírus-járvány szemszögéből, hogy hány kontakthelyzet adódik egy ilyen eseményen.

Kapcsolódó
Leálltak a tárgyalások, már a támadó utódját keresi a Real
A klub hosszabbítana vele, de nem sikerült a játékosnak is tetsző ajánlatot tenni.

Az amszterdami Johan Cruyff Arénában több buborékba osztják majd a kötelezően negatív teszttel rendelkező drukkereket, így a kutatók több szempont szerint is vizsgálhatják őket.

  • Lesz olyan rész, amelyen a kilélegzett, kitüsszögött, a hangos buzdítás során kibocsátott levegő terjedését vizsgálják, és
  • olyan is, melyben a legideálisabb ültetési rendet keresik majd.

„Amennyiben ez a kutatás sikeres lesz, felgyorsíthatja azt a folyamatot, mely során egyre nagyobb létszámú nézősereget engedhetünk be a stadionokba még a mostani szezon hajrájában és a nyári Európa-bajnokságon” – közölte még kedden a holland sportági szövetség.

A vb-selejtezőn gyorsteszteket is végeznek majd és egy telefonos alkalmazást is használnak, melyen megjelenik a teszteredmény.

Olvasói sztorik