Magyar foci

Marco Rossi rossz híreket kapott a hétvégén

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Két légiósáról is rossz híreket kapott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de pánikra egyelőre semmi ok.

Kapcsolódó
„Reméljük, nincs törés!” – kórházba vitték a magyar válogatott játékost
Holender Filipet sérülés miatt le kellett cserélni.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk, Holender Filip, a Partizan középpályása a Backa elleni bajnokin szenvedett sérülést. Ami jó hír, hogy elsődleges vizsgálatok szerint nincs súlyos sérülés és a játékosra várhatóan már számíthat a szakvezetés az április 7-i, Crvena zvezda elleni rangadón.

„A Partizan összes szurkolója boldog lehet: Holender nem sérült meg súlyosan. Filipnek néhány napos szünetet kell tartania, előírt terápiával” – jelentette be a klub a Twitteren.

A Magyar Labdarúgó Szövetség ugyancsak a Twitteren azt írta, a játékos több orvosi vizsgálaton is átesik, ezek eredményétől függ, hogy csatlakozhat-e a válogatott keretéhez.

A svájci bajnokság 26. fordulójában a Lugano 2-1-re verte a Baselt és megelőzve a riválist, már a bajnokság harmadik helyén áll. A csapat magyar védőjét, Kecskés Ákost a félidőben ugyancsak sérülés miatt kellett lecserélni, a helyére beállt portugál Asumah Abubakar gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

A klub, illetve a svájci lapok egyelőre nem közölték, mennyire súlyos a sérülés.

A magyar válogatott csütörtökön itthon, Lengyelország ellen kezdi meg szereplését a világbajnoki selejtezőkön, vasár nap San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár FCHangya Szilveszter (Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (FTC)
Csatárok: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK)

Olvasói sztorik