Nemzetközi foci

Solskjaer megtartaná csatárát, de nem lesz könnyű dolga

Michael Regan / POOL / AFP
Michael Regan / POOL / AFP

Argentin lapértesülés szerint Edinson Cavani nagyon közel áll ahhoz, hogy a nyáron búcsút intsen a Manchester Unitednek és a Boca Juniorsban folytassa pályafutását.

Kapcsolódó
Két egyszerű húzás, amivel Tuchel szupercsapatot csinált a Chelsea-ből
Két hónap sem kellett hozzá, hogy Thomas Tuchel egyenesbe hozza a Chelsea-t. A klub történetének legjobban kezdő edzője így hozta helyre a romokban heverő csapatot.

A 34 éves, 118-szoros uruguayi válogatott támadó 2007 óta Európában futballozik, a Palarmo, a Napoli és a PSG után tavaly októberben szerződött jelenlegi angol klubjához.

Hogy mennyire érzi jól magát, nem tudni, mindenesetre édesapja a hónap elején azt állította, hogy fia boldogtalan Angliában, és szeretne visszatérni Dél-Amerikába, hogy közelebb kerüljön a családjához.

Cavani a szezonban 25 meccsen lépett pályára a manchesterieknél, ebből 18-szor a Premier League-ben, ahol már hat gólt is szerzett. A szerződése nyárig szól, de a hírek szerint a Boca Juniors annyira bízik az érkezésében, hogy már helyet is csinál neki a keretben.

Az Infobae.com megerősítette, hogy a következő hetekben a kolumbiai Jorman Campuzano megszerezheti az argentin állampolgárságot, ezzel felszabadulna egy külföldi játékosnak fenntartott hely.

Az argentin klubnál Campuzano mellett a szintén kolumbiai Edwin Cardona és Sebastián Villa, valamint a perui Carlos Zambrano számít légiósnak.
A portál szerint Juan Roman Riquelme, a Boca alelnöke közvetlen kapcsolatban áll Cavanival.

Ennek ellenére Ole Gunnar Solskjaer továbbra is reménykedik abban, hogy meg tudja győzni csatárát arról, hogy maradjon még egy szezonra.

Nem tudok nyilatkozni az elhangzottakról, csak azt tudom mondani, hogy nagyon elégedettek vagyunk Edinsonnal. Minden nap bizonyítja a professzionalizmusát.

Tudtuk, hogy nem játszik majd minden meccsen, de a szezon végéig reméljük, annyi gólt szerez, amennyit csak tud, és a mentalitásával segít a fiatal játékosoknak. Aztán majd meghozza a döntését” – mondta a norvég menedzser.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik