Nemzetközi foci

Megvan, hova igazol Cristiano Ronaldo a nyáron?

Jonathan Moscrop/Getty Images
Jonathan Moscrop/Getty Images

Nagy csalódást okozott a Juventus számára az idei Bajnokok Ligája-szereplés, mivel a nyolcaddöntőben az FC Porto úgyis kiejtette, hogy jelentős időt emberhátrányban játszott Torinóban.

Kapcsolódó
Dráma Torinóban: hosszabbításban nyert, de kiesett a Juventus
A Porto az 54. perctől emberhátrányban játszva harcolta ki a BL-továbbjutást.

A kiesés után az olasz szakértők, korábbi edzők és szurkolók egy emberként kezdték kritizálni a Juvét, azon belül is főként a BL-győzelem reményében szerződtett Cristiano Ronaldót. A portugál támadó ugyan fontos gólokat lőtt a sorozatban, de mióta az olasz csapatot erősíti, összesen nem rúgott annyi gólt, mint amennyit utolsó Real Madridnál töltött BL-idényében.

Ez a statisztika önmagában is támadási felület lenne, de Ronaldo olyan húzónév, akitől extra teljesítményt várnak, így aztán most csőstül ömlik rá a negatív kritika. A Juventus korábbi elnöke, Giovanni Cobolli Gigli szerint újra kell kezdeni a csapatépítést, méghozzá a gólonként egymilliót kereső Ronaldo eladásával.

Ronaldo szerződtetése egyértelműen hiba volt. Ezt első naptól fogva mondtam annak ellenére, hogy nagyon tiszteletreméltó bajnok. De túl drága… Andrea Agnellinek kritikusnak kéne lennie, de nincsenek jó tanácsadói. Megválnék Ronaldótól és Paratici sportigazgatótól is

mondta a Radio Punto Novónak Gigli.

A jelek szerint azonban nem kell nógatni sem a portugál támadót, sem ügynökét, Jorge Mendest, ugyanis utóbbi már a spanyol fővárosban van, hogy Ronaldo esetleges visszatéréséről tárgyaljon a Real Madriddal.

Egyelőre korai lenne megmondani, távozik-e Ronaldo a csapattól, amellyel 2022-ig szerződött, de az is biztos, hogy az utóbbi napokban arról lehtett olvasni, hogy nem tárgyal vele a torinói klub a hosszabbításról, de nem is akar. A portugál támadó madridi számait nézve nem meglepő, hogy a klub és a játékos is újra együtt dolgozna.

Forrás: sofascore.com

Érdemes megjegyezni, hogy a David Beckham tulajdonolta amerikai csapattal, az Inter Miamival is hírbe hozták a világsztárt.

Kapcsolódó
A Juve Ronaldo-dilemmája: évi 30 gól 30 milliós fizetésért, de hol a BL-serleg?
A Juve 2018-ban azért igazolta le klubrekordot jelentő összegért Ronaldót, hogy végre sikerüljön BL-t nyerni. Az elmúlt három évben Allegrit és Sarrit is kirúgta a klub, és most Pirlóval is bántóan hamar elvérzett a BL-ben. Lehet, hogy mégsem Ronaldo volt a kirakós utolsó, még hiányzó darabja?
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik