Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újjáépül a Juventus, de mi lesz Ronaldóval?

Marco BERTORELLO / AFP
Marco BERTORELLO / AFP

Várható volt, hogy nem marad következmények nélkül a Juventus korai búcsúja a Bajnokok Ligájától: a csapat a Porto elleni nyolcaddöntős párharcban maradt alul, pedig a visszavágón még a hosszabbítással együtt bő egy órát emberelőnyben is játszhatott, ám a 4-4-es összesítés az idegenben lőtt több gól miatt a portugáloknak kedvezett.

Kapcsolódó
A Juve Ronaldo-dilemmája: évi 30 gól 30 milliós fizetésért, de hol a BL-serleg?
A Juve 2018-ban azért igazolta le klubrekordot jelentő összegért Ronaldót, hogy végre sikerüljön BL-t nyerni. Az elmúlt három évben Allegrit és Sarrit is kirúgta a klub, és most Pirlóval is bántóan hamar elvérzett a BL-ben. Lehet, hogy mégsem Ronaldo volt a kirakós utolsó, még hiányzó darabja?

A Juve egyeduralkodó volt az elmúlt években Olaszországban – ezúttal viszont csak a harmadik helyen áll, tíz pont a hátránya az Inter mögött egy mérkőzéssel kevesebbet játszva –, a nemzetközi siker azonban csak nem akar összejönni, hiába sikerült leszerződtetni Cristiano Ronaldót is. Az átigazolási hírekben elég jól értesült Fabrizio Romano csütörtökön arról számolt be, hogy

a vezetőség újjá akarja építeni a csapatot.

Ami biztos, hogy Andrea Pirlo marad a vezetőedző – ezt ő maga is megerősítette korábban, hosszú távú projekt miatt vállalta el az irányítást –, Weston McKennie, Federico Chiesa, Matthijs de Ligt, Wojciech Szczesny pedig szerepelnek a további tervekben. A 35 éves Ronaldo kapcsán azt írta Romano, hogy egyeztetések lesznek a szerződéséről, ami kissé sejtelmes, annak fényében mindenképp, hogy a megállapodása 2022-ig szól, ugyanakkor messze ő a keret legjobban fizetett játékosa. Aaron Ramsey nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, alighanem távozni fog.

Ronaldóval kapcsolatos érdekesség, hogy miután Lionel Messi és a Barcelona is kiesett már, így a 2004/05-ös szezon óta először egyikük sem szerepel majd a BL-negyeddöntőben.

Olvasói sztorik