Nemzetközi foci

Ugyanaz a játékos kétszer is kezezéssel hozhatott volna össze tizenegyest

Chloe Knott - Danehouse/Getty Images
Chloe Knott - Danehouse/Getty Images

Ismét az angol játékvezetőket szapulják a futballrajongók, miután a Burnley-Arsenal mérkőzésen két vitatott szituációban is rosszul döntött Andre Marriner játékvezető.

A találkozón Pierre-Emerick Aubameyang korai vezetőgóljára Chris Wood válaszolt az első félidő hajrájábán. A kérdéses szituációk azonban térfélcsere után jöttek, a fókuszban pedig mindkétszer Erik Pieters került. A Burnley védője a 75. percben egy nyilvánvaló kezezést úszott meg, azt már csak Marriner és a VAR tudja, hogyan nem járt ezért büntető:

Ezután viszont mintha kompenzálni akart volna, mert a 84. perc elején Bukayo Saka lövését követően Pieters vállal blokkolt, amit Marriner kezezésnek látott, amiért felmutatta a piros lapot. Ezt viszont a videobíró felvételei alapján visszavonta a bíró.

A végeredmény 1-1 maradt, igaz erről Pepe is gondoskodott, aki egy ordítóan nagy helyzetben alig találta el a labdát.

Angliában már nagyon elege van mindenkinek a sorozatos rossz ítéletekből, edzők, játékosok és szurkolók egyöntetűen felszólaltak már a bíráskodás színvonala ellen. Februárban Mike Dean többször is hibázott, ami után halálos fenyegetéseket is kapott és kihagyott néhány mérkőzést.

Kapcsolódó
Halálos fenyegetéseket kap a bíró, ezért kihagy egy fordulót
Két vitatott piros lapot osztott ki zsinórban, rászálltak a szurkolók.

A Burnley-Arsenal mérkőzés sem a megnyugvást segítette elő.

Végeredmény – Premier League, 27. forduló

Burnley-Arsenal 1-1 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik