Nemzetközi foci

Megvan Dárdai Pál első győzelme újbóli kinevezése után

Stuart Franklin/Getty Images
Stuart Franklin/Getty Images

A Hertha BSC 2-1-re legyőzte az Augsburgot a Bundesliga 24. fordulójában, ezzel Dárdai Pál megnyerte első meccsét, mióta újból kinevezték a csapat élére.

Bénes László második percben szerzett góljával szinte azonnal hátrányba került pedig a fővárosi csapat, de a második félidőben Krysztof Piatek fejesgóljával egyenlített a Hertha.

A végső döntés azonban a 87. percre maradt, amikor Lucas Tousart bokáját a tizenhatoson belül megrúgta Mads Pedersen. A jogos tizenegyest Dodi Lukebakio értékesítette.

A mérkőzésen egyébként végig pályán volt Dárdai Márton, ez már sorrendben a harmadik találkozó, amelyen elejétől a végéig játszott. A Hertha kilenc nyeretlen tétmeccs után tudott újra három pontot szerezni, utoljára január másodikán verték a Schalkét.

Forrás: sofascore.com

Eközben a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig rendkívül sima, 3-0-s győzelmet aratott a Sallai Rolandot csereként a 65. perctől foglalkoztató Freiburg vendégeként.

Forrás: sofascore.com

A BL-helyekért küzdő Wolfsburg némi meglepetésre 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől, míg a Borussia Mönchengladbach zsinórban ötödjére kapott ki a bajnokságban, ezúttal a Bayer Leverkusentől 1-0-ra.

Eredmények – Bundesliga, Bundesliga, 24. forduló

Hertha BSC-FC Augsburg 2-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart 1-1 (0-0)
SC Freiburg-RB Leipzig 0-3 (0-1)
TSG 1899 Hoffenheim-VfL Wolfsburg 2-1 (2-1)
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik