Tiziana FABI / AFP
Nemzetközi foci

Megvan, miben rejlik Zlatan Ibrahimovic ereje

A 39 éves Zlatan Ibrahimovic szembeszáll az idő törvényével, a La Gazzetta dello Sport cikke szerint ez a diéta iránti rajongásának is köszönhető.

Kapcsolódó
Ibrahimovic megsérült, így nyugodtan elmehet fesztiválozni
Napok óta az volt a téma, mennyire jó az a Milannak, ha a sztárja a Sanremói Dalfesztiválon vendégeskedik, amíg a többiek edzenek. A dilemma megoldódott.

A lap az étrend gondos és alapos tanulmányozásét követően azt írta, az AC Milan svéd csatára bőven eszik fehér húst, bresaolát (nyers, nem füstölt, érlelt marhasonkát), gyümölcsöt és friss zöldséget.

Étkezéséből mellőzi a fagyasztott ételeket, beleértve a fagylaltot, illetve a tésztát is. Nem fogyaszt cukrot, a szükséges szénhidrátok többnyire gabonafélékből származnak.

De Ibra nemcsak a táplálkozással foglalkozik, a futballedzések mellett elméjét és izmait a tekvondó szigorúságával tartja karban. A helyes és szigorú étrend a test harmóniáját szolgálja, a harcművészet pedig javítja az izmok rugalmasságát, ezért képes még mindig akrobatikus mozdulatokra.

Egyelőre azonban pihenés vár rá, ugyanis a hétvégén kisebb sérülést szenvedett, az olasz sajtó szerint legalább 10 napot ki kell hagynia.

A Football Italia szerint négy mérkőzésen biztosan nem játszhat, így lemarad az Udinese, a Hellas Verona és a Napoli elleni bajnokoról, valamint korábbi csapata, a Manchester United elleni Európa Liga-nyolcaddöntő első, március 11-i, Old Traffordon rendezendő mérkőzéséről.

Hakan Calhanoglu sem egészséges, rá az Udinese ellen nem számíthat a szakvezetés, de a Verona elleni bajnokira már van esélye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.