Nemzetközi foci

Zidane belenyúlt a meccsbe, gólt kapott a Real Madrid

JAVIER SORIANO / AFP
JAVIER SORIANO / AFP

Hétfőn a Real Madrid otthon 1-1-es döntetlent játszott a Real Sociedaddal, a csapatban a 100. mérkőzését lejátszó Vinícius Jr. a 89.percben mentett pontot a góljával. Zinédine Zidane-t egyre több kritika éri a taktikai döntései miatt, ezúttal pedig a félidőben változtatott, átálltak háromvédős rendszerre, a Sociedad pedig megszerezte a vezetést.

Ha újból és újból megkérdezik, akkor a válaszom: igen, lehetséges

mondta a meccs után a francia, miután többször is rákérdeztek nála, hogy ez az átállás ártott-e a csapatának.

Kapcsolódó
Miért tartóztatták le a Barcelona korábbi elnökét?
Josep Maria Bartomeut hétfőn állították elő, az éjszakát a rendőrségen töltötte. Egy napra rá szabadon engedték, de még vallomást kell tennie a bíróságon.

Mint mondta, nem volt megelégedve a letámadással, ezért nyúlt bele a mérkőzésbe, nem jött be, így aztán váltottak 4-3-3-as formációra. Hármat cserélt a 61.percben, amitől veszélyesebb lett a Real játéka, és ekkor állt be a gólszerző Vinícius is.

Öt pont hátránnyal üldözi a Real Madrid és a Barcelona az Atlético Madridot, a hétvégén ráadásul fővárosi derbit rendeznek. Zidane úgy látja, higgadtnak kell maradniuk, nem szabad, hogy ez a döntetlen befolyásolja őket – igenis jó mérkőzést játszanak majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik