Josep LAGO / AFP
Nemzetközi foci sport

Letartóztatták a Barcelona korábbi elnökét

Letartóztatták Josep Maria Bartomeut, a Barcelona korábbi elnökét.

Bartomeu mellett a tanácsadóját, Jaume Masferrert, az ügyvezető igazgatót, Oscar Graut, valamint a jogi osztály vezetőjét, Roman Gomez Pontit is letartóztatták, írja az ESPN.

A spanyol rendőrsgé gazdasági osztályának nyomozói a BarcaGate-ügy miatt tartottak vizsgálatot a klubnál, azt próbálták kideríteni, hogy a klub által megbízott cég, bizonyos I3 folytatott-e ellenkampányt a közösségi médiában az őt kritizáló egykori és jelenlegi játékosokkal szemben.

Az már korábban kiderült, hogy az I3 állt olyan Facebook-oldalak mögött, amelyek többek között Lionel Messit, Gerard Piquét, a már visszavonult Xavi Hernándezt, a klub korábbi edzőjét, a jelenleg a Manchester Citynél dolgozó Josep Guardiolát, valamint az elnöki posztért harcba induló Victor Fontot és Agusti Beneditót igyekeztek lejáratni.

Bartomeu és a Barcelona ezek után egyből felbontotta a szerződést a céggel, és tagadták, hogy tudtak volna arról, hogy az I3 áll az oldalak mögött.

Bartomeu tavaly októberben mondott le, az új elnököt március 7-én választja meg a katalán klub.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!