Nemzetközi foci

Megvan, ki vezeti a Barcát a következő hónapokban

Ideiglenesen Carles Tusquets gyakorolja az elnöki jogköröket az FC Barcelona szerdai bejelentése szerint, miután kedden lemondott Josep Maria Bartomeu. A katalán klub azt is közölte, hogy a gazdasági bizottság vezetője az elnökválasztásig irányítja a további hét főből álló igazgatótanácsot. A testület elsődleges feladata, hogy három hónapon belül megszervezze a szavazást, írja az MTI.

Mostanáig heten jelezték, hogy versenybe szállnak az elnöki tisztségért, köztük Joan Laporta, aki 2003 és 2010 között már betöltötte a posztot, vezetése alatt pedig kétszer nyert Bajnokok Ligáját a futballcsapat.

Itt a vége, lemondott a Barca elnöke és a teljes vezetőség
Egybehangzó sajtóhírek szerint megtörténik a váltás, amire régóta várnak Barcelonában.

Bartomeu 2014-ben, Sandro Rosell lemondását követően lett elnök, majd egy évvel később nagy többséggel újraválasztották, miután a labdarúgóklub triplázott. Az elmúlt hónapokban növekvő elégedetlenséggel kellett szembenéznie, mivel a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg jelentősen romlott a helyzet, és a csapat teljesítménye is elmaradt a várakozástól, ami a Bajnokok Ligája augusztusi negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereségben csúcsosodott ki. Az elnököt sokan bírálták azért is, ahogyan a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozási szándékát kezelte, illetve azért, hogy a csapat emblematikus játékosa egyáltalán eljutott eddig a döntésig. Emiatt a pártoló tagok közül húszezren aláírták Bartomeu távozását sürgető petíciót.

A Barca az új idényt sem kezdte jól, a bajnokságban öt mérkőzésen mindössze hét pontot gyűjtött, ráadásul hétvégén 3-1-re kikapott a Real Madridtól. A Bajnokok Ligájában Ferencváros 5-1-es győzelemmel rajtolt.

Kiemelt kép: Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Olvasói sztorik