Nemzetközi foci

Nagy bajban az Inter tulajdonosa

A koronavírus-világjárvány nem kíméli az eddig kifogyhatatlan pénzügyi lehetőségekkel rendelkező kínai labdarúgást sem. Tavaly májusban arról számoltunk be, hogy anyagi okok miatt megszűnt az egyik legrégebbi kínai labdarúgóklub, a Liaoning FC.

„Klubjaink alig tudnak fenntartható fejlődést elérni. A tulajdonosok sokat fektettek be, de kevés bevételre tettek szert, és ez káros lehet a kínai futball számára” – kongatta meg a hír kapcsán a vészharangot Csen Hszü-jüan, a szövetség elnöke. A kínai szövetség további tíz klubtól tagadta meg a licencet tavaly nyáron fizetési hátralékok miatt, másik öt csapat pedig anyagi okok miatt egyik profi osztályban sem indult el az idei bajnokságban.

Kapcsolódó
Liverpool: Jürgen Klopp Steven Gerrard csere a láthatáron
A The Mirror című angol napilap azt valószínűsíti, hogy Steven Gerrard lesz a Liverpool FC következő vezetőedzője, a jelenlegi szakvezető, Jürgen

Nos, úgy tűnik, nem sikerül megállítani a negatív spirált, ugyanis friss hír, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette működését a kínai labdarúgó-bajnokságban címvédő Csiangszu FC csapata.

A klub tulajdonosának, a Szuning-cégcsoportnak anyagi problémák miatt kell felfüggesztenie valamennyi csapata működtetését – áll a klub közösségi oldalán történt vasárnapi bejelentésben, amelyet az MTI szemlézett.

Mivel a klub nem képes megfelelni a kínai Szuperliga és az ázsiai Bajnokok Ligája regisztrációs szabályainak, jelen állás szerint a következő idényben egyik sorozatban sem indulhat. A közlemény szerint fél évvel ezelőtt elkezdtek új tulajdonost keresni csapataiknak – mert az egész szezonban csak késve tudtak fizetést adni a játékosaiknak –, ám egyelőre nem jártak sikerrel. A helyi sajtó szerint a tárgyalások jelenleg is zajlanak, de amennyiben az ajánlat nem lesz megfelelő és állami támogatás sem érkezik, akkor a Szuning-csoport hajlandó lesz átruházni a klubot arra, aki ingyen átvállalja az adósságot. Legvégső esetben a klub megszűnik.

Kapcsolódó
Horváth Ferenc felcsúti mondatait érdemes elolvasni
A Budapest Honvéd edzője megszerezte első győzelmét csapatával. Horváth azonban nem lenne Horváth, ha a sajtótájékoztatón nem mondott volna váratlant. 

Az 1958-ban alapított csapatot 2015-ben vásárolta meg a Szuning-csoport. A kínai élvonal következő idénye egy hónap múlva rajtol.

A hír kapcsán azonban nem csak a Csiangszu FC szurkolói kaptak a szívükhöz. A Szuning-cégcsoport ugyanis az Internazionale többségi tulajdonosa is egyben, avagy ha pénzügyi gond van a cégnél, alighanem az előbb utóbb az olasz listavezetőre is hatással lesz. Olasz sajtóértesülések szerint a kínai cég hamarosan megválik 68 százalékos tulajdonrészétől. Már csak az a kérdés, ki lesz a vevő, mikor és mennyiért szerez többségi tulajdonrészt az Interben?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik