Magyar foci

Horváth Ferenc felcsúti mondatait érdemes elolvasni

honvedfc.hu
honvedfc.hu

Szombat délután azt írtuk, „olyan szoros az NB I, hogy a világ csodájára jár”. Hisz mit írhat akkor az ember, amikor a kiesés elől menekülő, az NB I-es tabella utolsó előttu helyén álló Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzi a második helyezett Puskás Akadémiát?

A fővárosi csapat ráadásul úgy győzte le a PAFC-ot, hogy zsinórban öt győztes meccses sorozattal a hátuk mögött álló felcsútiakhoz érkeztek vendégségbe, a 18. percben egy peches góllal hátrányba kerültek. Innen tényleg szép nyerni.

Kapcsolódó
Kétgólos előnyből nem sikerült nyernie a Fradinak
Zubkov már 47 másodperc után betalált, majd duplázott, de ez sem volt elég.

Az új edző, Horváth Ferenc tevékenységét eddig nem sok siker követte, konkrétan még nyeretlen volt a Honvéddal, így nem csoda, hogy boldogan nyilatkozott a mérkőzést követően. Persze Horváth, nem lenne Horváth, nem nem mondott volna meglepőt.

„Eléggé rosszul kezdődött a mérkőzés, helyzetet hagytunk ki, majd szerencsés gólt rúgott az ellenfél. Ez kicsit demoralizálta a csapatot, de már az első félidőben is úgy láttam, túl fogunk tudni ezen lépni. Jól játszottunk, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, az első félidő végén volt egy időszak, ahol kicsit elsiettük a játékot. Egyébként jól tartottuk a labdát, gyorsan passzoltunk és a védekezésünk is nagyon jó volt. Lezártuk azokat a területeket, ahova be szoktak futni és ahova be szokták passzolni a labdákat. A második félidőben szinte nem is talált rajtunk fogást a Puskás Akadémia. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat jelentett nekik is és nekem is ez a győzelem. Remélem annyiból mindenféleképpen előre tudunk lépni, hogy a fiúk elhiszik, nyerni is tudnak, nem csak odatenni magukat.

Sokáig azonban nem fényezhetjük magunkat, kedden már újra játszunk.

Lehet sokaknak váratlan az utolsó mondat, hisz az első győzelem után inkább a kicsattanó öröm lenne a jellemző. Azonban dícséretes a realitásérzék.

NB I, 23. forduló

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

 

PAFC: Tóth B. – Szolnoki (Slagveer a szünetben), Meissner, Joao Nunes, Deutsch L. – Urblík, Plsek (van Nieff, 74.), Nagy Zs. – Kiss T. (Géresi, 56.), Baluta (Mance, 74.), Knezevic (Corbu, 66.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Nagy G. (Kamber 84.), Hidi, Szendrei – Nagy D. (Gale, 81.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér

 

gólszerző: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. – utóbbi 11-esből)

sárga lap: Baluta (16.), Deutsch L. (27.), illetve Lovric (17.), Hidi (68.), Tujvel (92.)

További eredmények:

Péntek:
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2

 

Szombat:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 2-2
Budafoki MTE-Kisvárda Master Good 2-0

Vasárnap:
Paksi FC-Újpest FC 14.30
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 17.00

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik