Magyar foci

Olyan szoros az NB I, hogy a világ csodájára jár

MTI/Illyés Tibor
MTI/Illyés Tibor

A kiesés elől menekülő Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a második helyezett Puskás Akadémiát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Kapcsolódó
Szürreális gól döntötte el az NB I-es bajnokit
A második élidőben kétszer is lecsapott egymás után a hazai csapat, ez döntött.

A tabella utolsó előtti helyén álló Budapest Honvéd helyzeteivel kezdődött a találkozó, mégis a második helyezett Puskás Akadémia szerzett vezetést Josip Knezevic sorfalon megpattanó szabadrúgásával. Tovább próbálkozott a fővárosi gárda és Gazdag Dániel fejesével sikerült kiegyenlítenie. A szünet előtt rákapcsolt a hazai csapat, több esélye is volt a vezetés újbóli megszerzésére, de nem sikerült gólt szereznie.

Fordulást követően fölénybe került a Honvéd, ám egy darabig nem tudott a kapuba találni. A Puskás Akadémia ebben az időszakban kevés lehetőséget dolgozott ki. A vendégek a hajrához közeledve megszerezték a vezetést Gazdag magabiztosan végrehajtott büntetőrúgásával. A végén az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgósított a felcsúti csapat, de a piros-feketék magabiztosan őrizték meg a számukra létfontosságú három bajnoki pontot, írja az MTI.

Ez volt a csapat első győzelme Horváth Ferenccel.

NB I, 23. forduló

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

 

PAFC: Tóth B. – Szolnoki (Slagveer a szünetben), Meissner, Joao Nunes, Deutsch L. – Urblík, Plsek (van Nieff, 74.), Nagy Zs. – Kiss T. (Géresi, 56.), Baluta (Mance, 74.), Knezevic (Corbu, 66.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. – Nagy G. (Kamber 84.), Hidi, Szendrei – Nagy D. (Gale, 81.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér

 

gólszerző: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. – utóbbi 11-esből)

sárga lap: Baluta (16.), Deutsch L. (27.), illetve Lovric (17.), Hidi (68.), Tujvel (92.)

Olvasói sztorik