Nemzetközi foci

Megbüntették a Dortmundot, mert szurkolók várták a csapatot a legfontosabb győzelem után

Anke Waelischmiller / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Anke Waelischmiller / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések és szabályok megsértése miatt 75 ezer eurós (27 millió forintos) pénzbírsággal sújtotta a Borussia Dortmundot a Német Labdarúgó Liga (DFL).

A dortmundiak a hétvégi Bundesliga-fordulóban 4-0-ra győztek az ősi rivális, sereghajtó Schalke 04 otthonában, és amikor visszatértek Gelsenkirchenből, az edzőközpont előtt szurkolók tucatjai várták őket. A játékosok egy része a buszon arcmaszk nélkül ünnepelt, és telefonjával rögzítette a fogadtatást.

Kapcsolódó
Haaland ollózós álomgóljával nem lehet betelni
Kettőt lőtt a BL-ben a Sevillának, most kettőt a Schalkénak is. Az első egészen szenzációs volt!

A klub bejelentette, hogy elfogadja a 75 ezer eurós bírságot, és emlékeztetett, hogy vasárnap reggel már elnézést kért néhány játékosa, illetve az ünneplő szurkolók viselkedéséért.

A DFL közleménye szerint nem kérdés, hogy a Ruhr-derbi mindig különleges mérkőzés, viszont minden klub felelős a szabályok betartásáért, és annak ellenőrzéséért. A nagyjából 200 Dortmund-szurkoló egy részén nem volt maszk, és a többségük nem tartotta be a járvány idején előírt távolságot.

A Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke védelmébe vette a futballistákat és a drukkereket, ugyanakkor elismerte, hogy hibáztak.

Képzeljék csak el, hogy a csapat a diadal után hazatér, a szurkolók ünnepelnek, a játékosaink pedig viaszbábuként ülnek a buszon arckifejezések és gesztusok nélkül. Persze, a szabályokat mindannyiunknak be kell tartanunk

– mondta a 61 éves sportvezető.

A kiemelt képen Jadon Sacho és Erling Haaland ünnepel – még a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik