Nemzetközi foci

Gulácsi túl idős lenne a dortmundi tervekhez?

SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Az év eleje óta arról pletykálnak Németországban, hogy az RB Leipzig labdarúgócsapata elveszítheti Gulácsi Pétert, aki a hírek szerint Dortmundban köthet ki.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter elárulta jövőbeli terveit
A magyar válogatott kapust 2023-ig köti szerződés a klubhoz.

A magyar válogatott kapus két hete a Kickernek azt nyilatkozta, bár szerződésében szerepel egy olyan záradék, amelynek értelmében nyáron akár távozhatna is, de Lipcsében megtalálta a számítását, és sok mindennek kellene történnie, hogy saját kérésére eligazoljon.

Roman Weidenfeller, a dortmundiak egykori kapusa a Sky90 című műsorban elemezte a Borussia teljesítményét és megállapította, Roman Bürki és Marwin Hitz helyére új játékosokat kellene találni, ugyanakkor hozzátette, a hibázó védelem is bizonytalanná teszi a kapusokat.

A 2018-ban visszavonult, 40 éves sportember azt mondta, Koen Casteels (Wolfsburg, 28 éves), Kevin Trapp (Frankfurt, 30) és Gregor Kobel (Stuttgart, 23) szerződtetése is szóba jöhet a nyáron, de ha külföldön kell körülnézni, akkor Thomas Strakosha (Lazio, 25) is jelölt lehet.

Gulácsi esetleges érkezésével kapcsolatban így nyilatkozott:

Számomra Manuel Neuer után ő a bajnokság második legjobb kapusa. De nem tudom, hogy életkor szempontjából segít-e nekünk vagy vannak talán fiatalabbak, akikre hosszabb ideig számíthatunk.

Lothar Matthäus is megerősítette, hogy kapusposzton muszáj lesz változtatni, és ha Gulácsi esetében tényleg van egy 13 milliós kivásárlási záradék, akkor van esély arra, hogy elcsábítja a Dortmund.

„Többet keresne, ráadásul a stadion és a szurkolók is vonzhatnák” – tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Gulácsi Pétert az hétvégi teljesítménye alapján a Sofascore a forduló válogatottjába jelölte.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik