SOEREN STACHE / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Gulácsi túl idős lenne a dortmundi tervekhez?

Az év eleje óta arról pletykálnak Németországban, hogy az RB Leipzig labdarúgócsapata elveszítheti Gulácsi Pétert, aki a hírek szerint Dortmundban köthet ki.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter elárulta jövőbeli terveit
A magyar válogatott kapust 2023-ig köti szerződés a klubhoz.

A magyar válogatott kapus két hete a Kickernek azt nyilatkozta, bár szerződésében szerepel egy olyan záradék, amelynek értelmében nyáron akár távozhatna is, de Lipcsében megtalálta a számítását, és sok mindennek kellene történnie, hogy saját kérésére eligazoljon.

Roman Weidenfeller, a dortmundiak egykori kapusa a Sky90 című műsorban elemezte a Borussia teljesítményét és megállapította, Roman Bürki és Marwin Hitz helyére új játékosokat kellene találni, ugyanakkor hozzátette, a hibázó védelem is bizonytalanná teszi a kapusokat.

A 2018-ban visszavonult, 40 éves sportember azt mondta, Koen Casteels (Wolfsburg, 28 éves), Kevin Trapp (Frankfurt, 30) és Gregor Kobel (Stuttgart, 23) szerződtetése is szóba jöhet a nyáron, de ha külföldön kell körülnézni, akkor Thomas Strakosha (Lazio, 25) is jelölt lehet.

Gulácsi esetleges érkezésével kapcsolatban így nyilatkozott:

Számomra Manuel Neuer után ő a bajnokság második legjobb kapusa. De nem tudom, hogy életkor szempontjából segít-e nekünk vagy vannak talán fiatalabbak, akikre hosszabb ideig számíthatunk.

Lothar Matthäus is megerősítette, hogy kapusposzton muszáj lesz változtatni, és ha Gulácsi esetében tényleg van egy 13 milliós kivásárlási záradék, akkor van esély arra, hogy elcsábítja a Dortmund.

„Többet keresne, ráadásul a stadion és a szurkolók is vonzhatnák” – tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

Gulácsi Pétert az hétvégi teljesítménye alapján a Sofascore a forduló válogatottjába jelölte.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!