Nemzetközi foci

Hétperces gólcunamival intézte el a Leicester a Liverpoolt

Paul ELLIS / POOL / AFP
Paul ELLIS / POOL / AFP

A Leicester hátrányból fordítva győzött 3-1-re a Liverpool ellen a Premier League 24. fordulójában.

A második félidő közepén még úgy nézett ki, hogy a Liverpool két vereség után ezúttal nyerni tud, Mohamed Szalah gólja előtt Roberto Firmino zseniális flikk-flakkal tette le a labdát csapattársának.

View post on imgur.com

Aztán jött az óriási fordulat, a Leicester Barnes buktatásáért elsőre büntetőt kapott, amit a videózás után szabadrúgásra változtattak, és Maddison lövése végül a lábak között besurrant. Ezt is videózták, de végül úgy ítélték meg, hogy érvényes a gól.

Majd fel sem ocsúdott a Pool, és jött a második hazai gól: egy előreívelt labdánál a Schalkétól érkezett, most debütáló Ozan Kabak ütközött a messzire kifutó Alisson kapussal, Vardy pedig köszönte a lehetőséget, és a gólvonalig sétált a labdával.

És ezzel még nem volt vége, egy liverpooli labdavesztés után Barnes büntetett, vagyis hét perc alatt szerzett három gólt a Leicester.

Vardyék ezzel hat ponttal elhúztak a Liverpooltól, amely a Manchester City elleni meccs után újabb rangadón produkált emlékezetes összeomlást pár perc alatt. A Pool utoljára 2014 őszén vesztett el zsinórban három bajnokit, amikor az a Brendan Rodgers volt az edzője, aki most a Leicestert irányítja.

Kapcsolódó
Klopp az új Mourinho?
A sérülések, az extrém terhelés és Jürgen Klopp családi tragédiái is tehetnek arról, hogy megtorpant a Premier League-ben a tavalyi bajnok Liverpool. Javítani a Lipcse elleni BL-párharcban lehet, amelynek első felvonását Budapesten rendezik.

Premier League, 24. forduló:

Leicester City – Liverpool 3-1 (0-0)
gól: Maddison (78.), Vardy (81.), Barnes (85.), illetve Szalah (67.)

 

Crystal Palace – Burnley 0-3 (0-2)
gól: Gudmundsson (5.), J. Rodriguez (10.), Lowton (47.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik