Nemzetközi foci

Mourinho kiállt a halálosan megfenyegetett bíró mellett

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

José Mourinho, a Tottenham Hotspur menedzsere együttérzését fejezte ki a halálosan megfenyegetett játékvezető, Mike Dean iránt.

Kapcsolódó
Halálos fenyegetéseket kap a bíró, ezért kihagy egy fordulót
Két vitatott piros lapot osztott ki zsinórban, rászálltak a szurkolók.

Az 52 éves bíró kedden Jan Bednareket, a Southampton védőjét állította ki a Manchester United elleni mérkőzésen, majd szombaton a középpályás Tomas Souceket, amikor a West Ham United a Fulhammel játszott. Fellebbezésre utóbb mindkét piros lapot törölte a szövetség.

Miután Dean és családja halálos fenyegetéseket kapott, azt kérte, hogy a hétvégén a Premier League-ben mentesítsék őt a mérkőzésvezetés feladata alól, ugyanakkor szerdán az FA-kupában még elvállalta a Leicester City–Brighton meccset.

Kapcsolódó
„Mi történik a sportágunkkal?” – nagyon tele az angolok hócipője a VAR-ral
Mike Dean egy hete olyan pirost adott, miért nem járt eltiltást. Most kiosztott egy újabb véleményes kiállítást.

A szezonban nem ő az egyetlen, aki fenyegetéseket kapott online, korábban így járt a Manchester United duója, Marcus Rashford és Axel Tuenzebe, illetve Ryan Sessegnon, a Tottenhamtől a német Hoffenheimhez kölcsönbe került védő is.

Nagyon sajnálom Mike Deant vagy Axel Tuenzebét, és a világ összes emberét, aki hasonló helyzetbe kerül.

Ez a hét róluk szól, a következő hét másokról. Valaminek történnie kell. Van egy szakmai karrier, amelyben az ember követhet el hibákat, amelyek alapján megítélik. De van magánélet is és a kettőt külön kell választani”- hangsúlyozta Mourinho, aki a múltban rendszeresen összetűzésbe került Deannel.

Olvasói sztorik