Adam Davy - Pool/Getty Images
Nemzetközi foci

A jogtalanul kiállított focista kiállt a halálosan megfenyegetett bíró mellett

Korábban beszámoltunk róla, hogy Mike Dean bíró arra kérte a Premier League játékvezetői bizottságát, hogy az aktuális fordulóban ne adjanak neki meccset, írja a Sky Sports.

Kapcsolódó
Halálos fenyegetéseket kap a bíró, ezért kihagy egy fordulót
Két vitatott piros lapot osztott ki zsinórban, rászálltak a szurkolók.

Dean egymás után két mérkőzésen is jogtalanul állított ki egy-egy futballistát, hiába állt rendelkezésére a VAR-rendszer, a történtek után pedig családja és ő is halálos fenyegetéseket kapott. A játékvezető Jan Bednareket küldte ki a Manchester United elleni 9-0-ra elveszített mérkőzésén, valamint Tomas Souceket a West Hamből a Fulham elleni találkozón (0-0). Mindkét piros lap miatti eltiltást törölte a liga.

A két peches futballista közül Soucek volt aktívabb a közösségi médiában, előbb a fellebbezés során írta meg, hogy a véletlenül lekönyökölt Alekszandar Mitrovics is neki adott igazat, majd a döntést is dicsérte. Amikor azonban meghallotta, hogy Mike Dean minek van kitéve, a védelmére kelt.

Bármilyen döntés is szülessen a pályán, annak ott is kell maradnia. Nem örülök, hogy valakinek emiatt teszik nehezebbé az életét, támogatom Mike Deant és a családját. Semmilyen zaklatásnak nincs helye. Ami történt, már a múlt és csak a szezon további részére fókuszálok

– írta Soucek.

A Sky beszámolója szerint egyébként Mitrovics is tanúskodott, hogy a West Ham játékosa ne kapjon eltiltást.