Gulácsiék klubja megerősítette: Budapest is esélyes helyszín a Liverpool elleni BL-mérkőzésre

A beutazási korlátozások miatt az RB Leipzig nem fogadhatja otthon a Liverpoolt.
Kapcsolódó cikkek

Az egyelőre február 17-ig szóló németországi beutazási korlátozások miatt az RB Leipzig nem fogadhatja saját otthonában a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Kapcsolódó
Willi Orbán védhetetlen gólt fejelt, a dortmundi csodagyerek viszont hiába lőtt gólt
Szalai Ádám 11 hónap után volt újra kezdő a Mainzban, Sallai Roland nem játszott.

Oliver Mintzlaff, a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig ügyvezető igazgatója a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta, megvan a terv, és a hétfőn bejelentik, hogy döntöttek.

Három lehetőségünk van, amelyek közül kettő konkrét: esetleg a Tottenham londoni otthonában vagy Budapesten játszunk

– nyilatkozta Mintzlaff a Sky Germanynak a szombati, Schalke elleni 3-0-s győzelem után. A klub vasárnap este a megvitatja az ügyet az Európai Labdarúgó Szövetséggel.

A lipcsei sportigazgató, Markus Krösche elárulta, mindent elkövettek, a klub külön engedély iránti kérelmet is benyújtott a német hatóságokhoz, ám azt elutasították.

Ezért az RB Leipzignek most új helyszínt kell találnia és természetesen az összes ezzel járó költséget viselni kell. „Ez bosszantó, de ez a helyzet” – mondta Krösche.

A párharc első meccsét Lipcsében rendeznék február 16-án, amennyiben nem lesz megoldás, úgy a mérkőzést 3-0-val a Liverpool kapja meg.