Nemzetközi foci

Willi Orbán védhetetlen gólt fejelt, a dortmundi csodagyerek viszont hiába lőtt gólt

Rolf Vennenbernd/dpa-Pool/dpa
Rolf Vennenbernd/dpa-Pool/dpa

Az RB Leipzig 3-0-ra legyőzte szombaton a szenvedő Schalke 04 csapatát a Bundesliga 20. fordulójában.

Megtévesztő a végeredmény, sokáig jól tartotta magát a kiesés elől menekülő hazai csapat, ám Nordi Mukiele megszerzte a vezetést az első félidő hosszabbításában. Térfélcsere után Marcel Sabitzer növelte az előnyt, a hajrában pedig Willi Orbán tette fel az i-re a pontot azzal, hogy egy szögletet a bal fölső sarokba bólintott.

Eközben a Borussia Dortmund meglepetésre 2-1-re kikapott a Sallai Rolandot bokasérülés miatt nélkülöző Freiburgtól 2-1-re. A vendégek egyetlen gólját a mindössze 16 éves Youssoufa Moukoko szerezte, akinek ez volt a második találata a szezonban. Úgy tűnik, nem jó ómen, ha ő betalál, mert első góljánál is 2-1-re kikapott a Dortmund, még decemberben az Union Berlintől.

 

Szalai Ádám több mint 11 hónap után volt ismét kezdő a kiesés elkerüléséért küzdő Mainz csapatában, amely házigazdaként 1-0-ra legyőzte az 55. perctől emberhátrányban futballozó Union Berlint. A válogatott csatár legutóbb tavaly február 23-án szerepelt a kezdőben, azóta előbb szakmai okok, majd a klubvezetőkkel folytatott vitája, végül sérülés miatt szinte alig kapott lehetőséget.

Eredmények – Bundesliga, 20. forduló

Schalke 04-RB Leipzig 0-3 (0-1)
SC Freiburg-Borussia Dortmund 2-1 (0-0)
FSV Mainz 05-Union Berlin 1-0 (1-0)
FC Augsburg-VfL Wolfsburg 0-2 (0-1)
Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 5-2 (2-0)

Olvasói sztorik