JORGE GUERRERO / AFP
Nemzetközi foci sport

A Barca focistája úgy érzi, ő az egyik legjobban utált játékos

Ha az emberek csak a futballpályáról ismernek, akkor azt hiszem, én vagyok az egyik legjobban utált játékos. Pedig ez a játékstílus tette lehetővé, hogy azzá váljak, aki vagyok, és eljussak oda, ahol tartok

– nyilatkozta Jordi Alba, a Barcelona futballistája.

A 31 éves balhátvéd a Barca egyik legfontosabb játékosa, aki kiválóan megérti a pályán magát Lionel Messivel, de nem az az alattomos hátvéd, aki faragja az ellenfeleket, idén 17 bajnokin hat sárgája van – csak eggyel több, mint ahány gólpassza.

A twitteres kommenteket böngészve a többség egyébként tényleg nem szimpatizál vele, és azt vetik a szemére, hogy sokat dumál a pályán, és szereti dobálni magát.

A 70-szeres spanyol válogatott 2012-ben érkezett a Valenciától, és azóta a Barcelonával BL-t és klubvilágbajnokságot egyszer, bajnokságot ötször, Király Kupát négyszer, spanyol Szuperkupát háromszor nyert.

Alba nem csak arról beszélt, hogy nem lehet túl szimpatikus az embereknek, hanem arról is, hogy olyan lelkesnek érzi magát, mint 20 évesen, és van még benne annyi, hogy segítse a Barcelonát. A távozását tavaly nyáron belengető Messiről pedig azt mondta, nagyon szerény fickó, akinek ő rengeteget köszönhet, mert mindig a segítségére volt.

A kiemelt képen Jordi Alba (jobbra) Antoine Griezmann-nal (balra) és Messivel láthat a Barcelona Granada elleni bajnokiján.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!