Nemzetközi foci

A Barca focistája úgy érzi, ő az egyik legjobban utált játékos

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP

Ha az emberek csak a futballpályáról ismernek, akkor azt hiszem, én vagyok az egyik legjobban utált játékos. Pedig ez a játékstílus tette lehetővé, hogy azzá váljak, aki vagyok, és eljussak oda, ahol tartok

– nyilatkozta Jordi Alba, a Barcelona futballistája.

A 31 éves balhátvéd a Barca egyik legfontosabb játékosa, aki kiválóan megérti a pályán magát Lionel Messivel, de nem az az alattomos hátvéd, aki faragja az ellenfeleket, idén 17 bajnokin hat sárgája van – csak eggyel több, mint ahány gólpassza.

A twitteres kommenteket böngészve a többség egyébként tényleg nem szimpatizál vele, és azt vetik a szemére, hogy sokat dumál a pályán, és szereti dobálni magát.

A 70-szeres spanyol válogatott 2012-ben érkezett a Valenciától, és azóta a Barcelonával BL-t és klubvilágbajnokságot egyszer, bajnokságot ötször, Király Kupát négyszer, spanyol Szuperkupát háromszor nyert.

Alba nem csak arról beszélt, hogy nem lehet túl szimpatikus az embereknek, hanem arról is, hogy olyan lelkesnek érzi magát, mint 20 évesen, és van még benne annyi, hogy segítse a Barcelonát. A távozását tavaly nyáron belengető Messiről pedig azt mondta, nagyon szerény fickó, akinek ő rengeteget köszönhet, mert mindig a segítségére volt.

A kiemelt képen Jordi Alba (jobbra) Antoine Griezmann-nal (balra) és Messivel láthat a Barcelona Granada elleni bajnokiján.

Olvasói sztorik