Nemzetközi foci

Infarktusos meccsen mentette meg az edzőjét a Roma

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

4-3-ra győzött a Roma a Spezia ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

A két csapat a héten egyszer már megmérkőzött egymással, akkor az olasz kupa nyolcaddöntőjében a Spezia a hosszabbításban győzött 4-2-re, úgy, hogy a Romából két játékost is kiállítottak, az edző, Paulo Fonseca pedig elszámolta magát, és a megengedettnél eggyel többet cserélt.

Kapcsolódó
Megítéltük a szezon lúzere címet az AS Romának
Nem elég, hogy hazai pályán kiesett a kupából, több csere miatt amúgy is kizárták volna.

Az olasz lapok ezek után azzal voltak tele, hogy Fonseca alatt inog a kispad, és az öltözőben is feszült volt a hangulat, a portugál edző összekapott a csapatkapitánnyal, Edin Dzekóval, akit ki is hagyott a bajnokira nevezett keretből.

Kapcsolódó
A Roma edzőjének az állása a tét, erre kirakta a csapatból a legjobb csatárát
A Lazio elleni vereség és a kínos kupakudarc után nagyon feszült a hangulat a csapatnál.

Dzeko helyén a korábbi Real Madrid-játékos, Borja Mayoral kezdett, aki meghálálta a bizalmat, mert 52 perc alatt két gólt is szerzett. Bár a két Mayoral-gól között a vendégektől egy komoly kapusbaki után Roberto Piccoli betalált, amikor a Roma holland védője, Rick Karsdorp az 55. percben gólt lőtt, úgy tűnt, a Roma simán nyerni fog.

De a Spezia nem adta fel, és a 90. percben a Romában nevelkedett Daniele Verde 3-3-at jelentő góljánál úgy tűnt, Fonseca utoljára ül a fővárosi csapat kispadján.

De volt még egy fordulat a meccsben, Leonardo Spinazzola beadását Riccardo Marchizza elnézte, Bruno Peres passzát pedig Lorenzo Pellegrini lőtte be, ezzel nyert a Roma 4-3-ra, és minden bizonnyal megmentette edzője állását.

Serie A, a 19. forduló:

AS Roma – Spezia 4-3 (1-1)
gól: Mayoral (17., 52.), Karsdorp (55.), Pellegrini (90+2.), illetve Piccoli (24.), Farias (59.), Verde (90.)

Olvasói sztorik