Nemzetközi foci

Megítéltük a szezon lúzere címet az AS Romának

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Hazai pályán, hosszabbításban szenvedett 4-2-es vereséget az AS Roma a Spezia ellen a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, de ha a 120 percet győzelemmel zárja, akkor is kiesett volna, ugyanis elszámolta magát a cseréknél.

Kapcsolódó
Ibrahimovic a Milan új csatáráról: Már ketten vagyunk, akiktől félhetnek az ellenfelek
Ingyen érkezett a vb-ezüstérmes, az olasz bajnokságot jól ismerő támadó.

A Serie A 13. helyén álló vendégek alaposan meglepték a hazaiakat, mert Andrej Galabinov és Riccardo Saponara góljaival negyedóra után már 2-0-ra vezettek. Az első félidő hajrájában Lorenzo Pellegrini büntetőből szépített (1-2).

A második félidőben Henrih Mhitarjan kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek elején két perc alatt két római is piros lapot kapott: előbb Gianluca Mancini, majd Pau López kapus.

Kapcsolódó
Nem gyakran írnak ilyen szépet riválishoz szerződő volt kedvencnek
Imádják és tisztelik Mandzukicot a Juventus ultrái, de azt kívánják, hogy győzelmekben ne legyen része.

Kilenc emberrel szemben nem volt nehéz dolga a Speziának, amely Daniele Verde és Saponara újabb góljával beállította a végeredményt (2-4).

A La Gazzetta dello Sport szerint azonban a hajrában hiába nyert volna az AS Roma, a csapat elcserélte magát – a 95. percben Ibanez már a hatodik játékos volt, aki pályára lépett –, így egyértelműen kiesésre volt ítélve.

Kapcsolódó
Adminisztrációs hiba miatt mégis vereséggel rajtolt az AS Roma
Amadou Diawara játszott, de a neve nem szerepelt a szezonrajtra leadott felnőtt keretben.

Érdekesség, hogy az AS Roma a szezonban egyszer már követett el adminisztratív hibát, amikor a Verona ellen Amadou Diawara annak ellenére játszott, hogy a neve nem szerepelt a klub szezonrajtra leadott felnőtt keretében. Azt a meccset a fegyelmi bizottság később az ellenfélnek adta 3-0-s gólkülönbséggel.

Olvasói sztorik