Nemzetközi foci

Ibrahimovic a Milan új csatáráról: Már ketten vagyunk, akiktől félhetnek az ellenfelek

Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Milan bejelentette, hogy az idény végéig leigazolta a világbajnoki ezüstérmes horvát Mario Mandzukicot, aki ingyen érkezett az olasz bajnokság éllovasához.

A 34 éves Mandzukic számára ismerős közeg lesz a Serie A, hiszen 2015 és 2019 között a Juventus játékosa volt. A torinói klubbal négy bajnoki címet és három olasz kupát nyert, 2017-ben ő szerezte csapata egyetlen gólját a Real Madrid elleni, 4-1-re elveszített BL-döntőn.

Szenzációs megmozdulás volt:

A 88-szoros horvát válogatott csatár korábban megfordult az NK és a Dinamo Zagrebben, a Wolfsburgban, a Bayern München és az Atléticóban is, legutóbb pedig a katari al-Duhail játékosa volt.

A legsikeresebb időszakát a Bayernnél töltötte, ahol tagja volt a 2013-ban összesen öt trófeát (bajnokság, német kupa, BL, európai Szuperkupa, klubvilágbajnokság) nyerő csapatnak.

Mandzukic Zlatan Ibrahimovic tehermentesítésére érkezett, igaz, a 39 éves svéd csatár fáradhatatlannak tűnik, hétfőn például az ő két góljával győzött a Milan a Cagliari otthonában.

Kapcsolódó
Zlatan Ibrahimovic az elmúlt 23 évben mindig szerzett gólt
Ezúttal duplával nyitotta a 2021-es évét, ezzel nyert a Milan Cagliariban.

„Örülök Mandzukic érkezésének, most már ketten vagyunk, akiktől félhetnek az ellenfelek” – nyilatkozta Ibrahimovic szokásos stílusában az új szerzeményről.

A Cagliari elleni győzelemmel a Milan két klubrekordot is beállított: sorozatban 19. idegenbeli bajnokiján szerzett gólt, erre 1992 márciusa és 1993 áprilisa között volt csak képes a gárda, és ez volt az egymást követő 16. találkozó a Serie A-ban, amikor vendégként nem talált legyőzőre. A hárompontos éra bevezetése óta (1994/95) csak 2003 szeptembere és 2004 áprilisa között tud felmutatni ilyen sorozatot az együttes.

Ibrahimovic pedig kezdőként sorozatban a kilencedik bajnokiján talált be, ilyen szériája korábban nem volt a topligákban.

Rutinban, gólokban és trófeákban nincs hiány a Milan csatárpárosánál:

A bajnokságot hárompontos előnnyel vezető Milan az első kör utolsó fordulójában rangadót vív majd, mivel szombaton a BL-nyolcaddöntős, a tabellán a hatodik helyen álló Atalantát fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik