Nemzetközi foci

Nem gyakran írnak ilyen szépet riválishoz szerződő volt kedvencnek

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Mario Mandzukic az idény végéig szóló szerződést írt alá az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető AC Milannal, de a megállapodás plusz egyéves hosszabbítási opciót is tartalmaz.

Kapcsolódó
Megítéltük a szezon lúzere címet az AS Romának
Nem elég, hogy hazai pályán kiesett a kupából, több csere miatt amúgy is kizárták volna.

A vb-ezüstérmes, 89-szeres horvát válogatott csatár átigazolásával kapcsolatban megszólalt a Curva Sud Juventus 1897 szurkolói csoport, amely az egykori kedvencnek szívhez szóló üzenetet küldött az Instagramon.

„Marione, örökre a szívünkbe zártunk mindazért, amit tettél a csapatért, a szenvedélyedért és a különleges kapcsolatért, amit mindannyiunkkal ápoltál. Imádtuk a küzdőszellemet, amit a meccsen mutatott. Imádtuk a félelemért, amit az ellenfelek szívébe ültetett már a fizikai méreteivel. Imádtuk őt, amiért nem volt hajlandó nevetni, s azokért a ritka alkalmakért, amikor mégis megtette.

Hosszú a lista, és valóban imádtuk ezt a játékost. De Marione, a következő hat hónapban a milánói rossonero színeket fogod viselni. Profi játékos, mindenáron vissza akart térni Olaszországba, s nem tudjuk rábírni magunkat, hogy elítéljük őt, de fájdalmas lesz őt ellenfélként látni a pályán, s úgy gondoljuk, hogy neki is fájdalmas lesz ellenünk játszani.

34 évesen, a 35-höz közel, ezek a dolgok megtörténnek.

Szóval sok szerencsét Marione, reméljük, hogy hat boldog hónapot töltesz el Olaszországban, de ne haragudj ránk, amiért azt kívánjuk, hogy győzelmekben ne legyen részed. Ciao Marione… A te szurkolótáborod, a Bianconeri

– fordította le a sorokat a Juventuz blog.

Mandzukic 2015 és 2019 között 162 tétmérkőzést vívott a torinóiak színeiben, ezeken 44 gólt szerzett.

A klubbal négy bajnoki címet (2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19), három Olasz Kupát (2015-16, 2016-17, 2017-18) és egy olasz Szuperkupát (2015) nyert.

Olvasói sztorik