Nemzetközi foci

Gulácsiék csapattársát szemelte ki a Bayern Alaba pótlására

Ronny HARTMANN / AFP / POOL
Ronny HARTMANN / AFP / POOL

Gyakorlatilag kész tényként lehet kezelni, hogy David Alaba a Bayern Münchentől a Real Madridhoz igazol a nyáron. Az osztrák légiósnak a nyáron jár le a szerződése, így ingyen kerülhet a Realhoz.

Kapcsolódó
Úgy tűnik, eldőlt, a Real Madridé lesz a Bayern védője
Négy évre ír alá, szezononként 11 millió eurót, azaz közel 4 milliárd forintot keres majd.

A belső védőként és balhátvédként is bevethető Alaba helyére a Bayern a Lipcse 22 éves francia védőjét, Dayot Upamecanót nézte ki. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezető elnöke megerősítette, hogy a klub érdeklődik a háromszoros francia válogatott védő iránt.

Upamecano 2015-ben került a Red Bull-birodalom másik klubjához, a Salzburghoz, majd másfél évvel később 10 millió euróért lett a Leipzig játékosa. A német csapatban eddig 136 tétmeccsen szerepelt, ebből 99 volt bajnoki, vagyis a következő Bundesliga-mérkőzés mérföldkő lesz a számára.

Upamecano tavaly hosszabbította meg a szerződését, amely 2023 nyaráig szól, de szerepel benne egy kivásárlási záradék, e szerint 45 millió euróért elvihető Lipcséből. Rummenigge azt is megemlítette, hogy a koronavírus-járvány miatt az átigazolás pénzügyi része sem elhanyagolható szempont, de Upamecano logikus választás lenne. Egyrészt őt tartják az egyik legígéretesebb védőnek, ráadásul ismeri a Bundesligát, a Bayern meg amúgy is szereti a riválisok legjobbjait elcsábítani.

Upamecanót korábban a PSG-vel, a Real Madriddal, a Barcelonéval, az Arsenallal és a Tottenhammel is hírbe hozták.

A bajnokság felénél, vagyis 17 forduló után a címvédő Bayern előnye négy pont a három magyar labdarúgót, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Leipzig előtt.

A kiemelt képen Upamecano a Dortmund elleni bajnokin Marco Reusszal (jobbra) harcol a labdáért.

Olvasói sztorik