Nemzetközi foci

Rangadót veszített a Borussia Dortmund, még jobban leszakadhat az élmezőnyről

Lars Baron/Getty Images
Lars Baron/Getty Images

A Bayer Leverkusen 2-1-re nyert kedden hazai pályán a Borussia Dortmund ellen a Bundesliga 17. fordulójában.

A hazai csapat sokkal lendületesebben játszott az első félidőben, ennek hamar meg is lett az eredménye, Leon Bailey káprázatos indítását a védők mögül kilépve Moussa Diaby vette át és Bürki mellett a kapuba lőtt.

Térfélcsere után belehúzott a Dortmund, komoly nyomás alatt tartotta ellenfelét, de csak a 67. percben tudott egyenlíteni, Delaney labdaszerzése után Julian Brandt lőtt a tizenhatoson kívülről szép gólt.

A csattanó azonban a hazaiaké lett a 80. percben egy előre ívelt labda után. A vendégek védői többször is bizonytalankodtak, a Leverkusen pedig gyors akció végén Florian Wirtz lövésével előnybe került és behúzta a meccset.

Győzelmével a Bayer Leverkusen beérte a tabellán a második helyen álló RB Leipzig csapatát és négyre van a listavezető Bayern Münchentől, de mindkettőnél eggyel többet játszott. A Dortmund viszont egyre jobban leszakad, ha a Bayern nyer szerdán, már tíz pont lesz a lemaradása a BVB-nek.

Ráadásul a Wolfsburg eközben 2-0-ra verte a Mainzot, amivel beérte pontszámban a Dortmundot. A mérkőzés 74. percében beállt Szalai Ádám, de ő sem tudott segíteni a csapatán.

Eredmények – Bundesliga, 17. forduló

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 2-1 (1-0)
Borussia Mönchengladbach-Werder Bremen 1-0 (0-0)
Hertha BSC-TSG 1899 Hoffenheim 0-3 (0-1)
FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 0-2 (0-0)

Olvasói sztorik