Nemzetközi foci

Nem láttunk még olyan csatárt, mint Robert Lewandowski

SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Javított a Bayern München azt követően, hogy a hét közben óriási meglepetésre kikapott és kiesett egy másodosztályú csapat ellen a kupában: a Bundesliga címvédője a Sallai Rolanddal felálló Freiburgot verte 2-1-re hazai pályán. Robert Lewandowski már a 7. percben történelmet írt:

a lengyel csatár akkor szerzett vezetést a Bayernnek, így már 21 gólos, az első 16 fordulóban még soha senki nem talált be ennyiszer a német élvonalban.

A Freiburgnak volt ezután egy nagy helyzete, Sallai azonban, ha kicsivel is, de eltévesztette az alsó sarkot. Az első félidőben őrizte előnyét a München, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a vendégcsapat.

A második félidő egy Sallai-sárgával indult, majd az 58. percben kis híján megduplázta az előnyét a Bayern, de Lewandowski megpattanó lövése a lécen csattant, majd a kipattanó után Leon Goretzka lövését védte óriási bravúrral Florian Müller. Nem sokkal ezután, a 62. percben egyszerre hármat cserélt a vendégek vezetőedzője – Sallai is elhagyta a pályát –, az egyik beálló játékos, Nils Petersen pedig azonnal ki is egyenlített.

LENNART PREISS / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Ha nem is fejvesztve, de nekiállt rohamozni a Bayern München, aminek gól lett az eredménye, Thomas Mülleren pedig látszott, mekkora feszültség szakadt ki a hazaiakból, akkorát üvöltött a támadó. A ráadásban kis híján kiegyenlített a Freiburg másodszor is, a keresztléc azonban megmentette a Bayernt, maradt a 2-1.

Az üldözők közül a Lipcse és a Dortmund csak ikszelt a fordulóban, a Leverkusen pedig kikapott, úgyhogy elég jól jött ki a lépés a Bayern Münchennek, amely már négy ponttal vezet a bajnokságban. A Freiburg öt bajnoki győzelem és összesen hét veretlenül megvívott mérkőzés után kapott ki ismét a Bundesligában.

Bundesliga, 16. forduló

Bayern München – Freiburg 2-1 (1-0)

Lewandowski statisztikái a Freiburg elleni mérkőzésről:

sofascore.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik