Nemzetközi foci

„Szar afgán!” – ismét nyert, de büntetésre számíthat az Union Berlin

Andreas Gora / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / dpa-Pool / dpa Picture-Alliance via AFP

Folytatta nagyszerű sorozatát az Union Berlin labdarúgócsapata, amely a Bayer Leverkusen 1-0-s legyőzésével sorozatban hatodik bajnokiján maradt veretlen. A győztes gólt Cedric Teuchert szerezte a 89. percben, csapata ezzel feljött a Bundesliga negyedik helyére. A Leverkusen továbbra is harmadik annak ellenére, hogy legutóbbi négy meccsén egyetlen pontot gyűjtött.

A meccs azonban egyelőre még nem ért véget ennyivel, egy rasszista botrány miatt ugyanis biztosan lesz folytatás. A Leverkusen játékosai a mérkőzés közben és után is jelezték, hogy az ellenfél sértegette az ötszörös válogatott középpályást, Nadiem Amirit.

„Nadiem Amirit származásában gyalázták, ez az egész este legszomorúbb történése” – mondta a Leverkusen játékosa, Jonathan Tah, aki szerint „szar afgán” kifejezéssel illették klubtársát.

Remélem, ennek lesznek következményei!

A Leverkusen edzője, Peter Bosz is egyértelműen állást foglalt: „Ilyesmi soha, de soha nem történhet meg egy futballpályán!”

Amiri bátyja, Nauwid az Instagramon Florian Hübnert vádolta meg, a berliniek középső védője ezt nem kommentálta.

Urs Fischer, az Union Berlin edzője ígéretet tett a helyzet tisztázására. „Beszélni fogok erről a csapattal, és ígérem, megpróbálom tisztázni. Ha valóban történt volna ilyesmi, akkor elnézést kérek érte” – nyilatkozta.

Nadiem Amiri afgán szülők gyermekeként, de már Németországban, Ludwigshafenben született. Ugyan kapott ajánlatot Afganisztánból is, végül a korosztályos csapatokat végigjárva 2019. október 9-én a német válogatottban debütált: Argentína ellen a 66. percben lépett pályára.

Bundesliga, 16. forduló

Union Berlin – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
gól: Teuchert (89.)

Olvasói sztorik