Nemzetközi foci

Messi 753. meccsén kapta az első barcás piros lapját

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

Az Athletic Bilbao nyerte a spanyol Szuperkupa-döntőt, miután hosszabbításban 3-2-re verte a Barcelonát.

Kapcsolódó
Elbukta a kupadöntőt a Barca, Messit ütésért kiállították
A 90. perc elején még vezetett a Barcelona, de hosszabbításban végül vereséget szenvedett az Athletic Bilbao ellen.

A Bilbao 1985 óta mindössze a második trófeáját nyerte (2015-ben szintén a Barcelonát verte az akkor kétfelvonásos Szuperkupa-döntőben), de a baszkok sikere mellett rengeteg szó esett a meccs után Lionel Messi kiállításáról is.

A hatszoros aranylabdás 753. találkozóját játszotta a Barca első csapatában, és először fordult vele elő, hogy kiállították. Messi a hosszabbítás utolsó percében megütötte Asier Villalibrét, amikor át akarta húzni magát az ellenfelén, a bíró pedig a videózás után felmutatta neki a piros lapot.

Messinek a mostani volt pályafutása negyedik kiállítása, a Barca B csapatában 2006-ban, a Pena Sport elleni meccsen küldték le idő előtt, míg a válogatottban az első fellépésén, Magyarország ellen, valamint 2019-ben, a Chile elleni Copa América-bronzmeccsen szembesült a piros lappal.

A Sport nevű spanyol oldal azt írja, Messi akár négy meccset is kaphat, de valószínűbb, hogy egy-három találkozót kell kihagynia, és az eltiltás a bajnoki meccsekre is érvényes lesz, ami nem jön jól a Barcelonának, amely a harmadik helyen áll ugyan a bajnokságban, de hét pont a hátránya a listavezető Atlético mögött, amely két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Olvasói sztorik