Nemzetközi foci

Elbukta a kupadöntőt a Barca, Messit ütésért kiállították

David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images
David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images

Az Athletic Bilbao nyerte a Spanyol Szuperkupát, miután a vasárnap esti döntőben hosszabbítást követően győzte le 3-2-re a Barcelonát. A baszk csapat az elődöntőben a Real Madridot verte.

Pedig a Barca mindent bevetett a meccsen, visszatért a csapatba Lionel Messi is. Az első fél óra nem hozott túl sokat izgalmat, idegesen játszott mindkét csapat, de a szünet előtt felpörögtek az események, majd Antoine Griezmann a vezetést is megszerezte a Barcelonának, de Oscar de Marcos szinte egyből egyenlített.

Az 57. percben Raúl García fejelt a hálóba, de visszanézték videobíróval és les miatt érvénytelenítették a találatot. Ezután Inaki Williams hagyott ki egy ziccert, Griezmann viszont nem rontott, a 77. percben újra előnyben volt a Barca. Ezt a vezetést  a 90. perc elejéig őrizte, amikor egy szabadrúgást követően Asier Villalibre hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A 94. percben dőlt el aztán a mérkőzés, Williams egy csel után lőtt a felső sarokba a kapufa segítségével.

Az összefoglaló:

A meccs legvégén még Messi kapott azonnali piros lapot, amiért támadásban közben megütötte ellenfelét. Az argentint korábban még soha nem állították ki a Barcelonában, a válogatottban is csak kétszer, egyszer a debütálásakor, Magyarország ellen.

A Szuperkupáért az előző bajnoki szezon két legjobbja, a Real Madrid és a Barcelona, valamint a Király Kupa két döntőse, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao szállhatott harcba. Utóbbi két együttes a koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudta lejátszani a kupafinálét. Az előző idényben Szaúd-Arábiában rendezték a spanyol Szuperkupát, ahol a Real Madrid nyert. Amint lehetséges, a torna visszatér majd a közel-keleti országba, amely három évre szóló szerződést kötött a rendezésről a spanyolokkal.

Spanyol Szuperkupa, döntő

Barcelona – Athletic Bilbao 2-3 (1-1) – hosszabbítás után

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik