Nemzetközi foci

Lionel Messi nélkül is döntőbe jutott a Barca a Szuperkupában

Fran Santiago/Getty Images
Fran Santiago/Getty Images

A Lionel Messi nélkül felálló FC Barcelona tizenegyesekkel jutott a spanyol labdarúgó Szuperkupa fináléjába szerda este.

A Real Sociedad kezdte pedig jobban a találkozót, futószalagon jöttek a helyzetek, azonban mégis a Barca szerzett vezetést, Frenkie de Jong bravúros mozdulattal fejelt a kapuba.

Térfélcsere után azonban a gólszerző kezére pattant a labda, amiért büntetőhöz jutott a Real Sociedad, Mikel Oyarzabal pedig nem hibázta el a lehetőséget.

Ezután nagy rohanás kezdődött, amit aztán visszafogott játék, majd hosszabbítás követett. Az edzők sok cserével próbálták felrázni csapataikat, de Griezmann és Oyarzabal került helyzetbe, a cserék közül pedig Adnan Januzaj állt legközelebb a gólhoz, ám szabadrúgása a bal kapufán csattant.

A döntés a tizenegyesekre maradt, amelyben Marc-André ter Stegen tündökölt, rögtön két lövést kivédett, Willian José pedig a kapufát trafálta el, innen pedig nem volt visszaút a Real Sociedadnak. Pedig Antoine Griezmann és Frenkie de Jong is hibázott.

A Barca ezzel továbbjutott és várhatja, hogy a címvédő Real Madriddal, vagy az Athletic Bilbaóval döntőzhet a Szuperkupáért. A kupa négy résztvevője az előző bajnoki szezon két legjobbja, a Real Madrid és a Barcelona, valamint a Király Kupa két döntőse, a Real Sociedad és az Athletic Bilbao. A Real Madrid és a Bilbao csütörtök este lép pályára Malagában. A trófea sorsáról a vasárnapi sevillai döntő határoz.

Végeredmény – Spanyol Szuperkupa, elődöntő

FC Barcelona-Real Sociedad 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 3-2

Olvasói sztorik