Nemzetközi foci

Manchesterben azt remélik, megvan az új Cristiano Ronaldo

Emilio Andreoli/Getty Images
Emilio Andreoli/Getty Images

Nagy az izgalom a Manchest United háza táján, mivel az októberben bejelentett igazolás, Amad Diallo Traoré befutott a klubházba. A 19 millió euróért igazolt elefántcsontparti támadó csak 18 éves, de az Atalantában góllal debütált, így aztán sokat várnak tőle.

A szélső azért szúrt szemet az angoloknak, mert kimagaslóan gyors labdával és anélkül is, ráadásul kiválóan cselez. Már itt kezdődött a párhuzam Cristiano Ronaldóval, 2003-ban hasonló képességek miatt hozta el a portugált Sir Alex Ferguson. Az MU legendája, a televíziós szakértőként dolgozó Rio Ferdinand szerint nem csak ez a hasonlóság.

Nem akarok rá nagy terhet rakni, de hasonlóan keveset tudtunk Ronaldóról érkezése előtt. Ebben máris hasonlítanak, de ha megnézed a felvételeket róla, vagy azt, hogyan beszélnek róla az emberek, hatalmas jövő állhat előtte. Csak rajta múlik

– mondta Ferdinand.

A Manchester Unitednél előfordultak gólszerzési nehézségek az elmúlt szezonokban, így nem véletlenül ezen a poszton érkezett erősítés. A különböző szakírók és elemzők is hatalmas jövőt jósolnak a támadónak, érdemes lesz megjegyezni a nevét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik